BÖRJA SPELA HOCKEY

Hockeyskolan Borås Hockey/Youngstars & Rookies U8

Föräldrainformation säsongen 23/24

Inför denna hockeysäsong kommer en del förändringar att ske i träningsgrupperna för gamla hockeyskolan.
Då föreningen har stora tillväxtmål inom ungdomshockeyn och förhoppningen är att många nya barn vill börja spela hockey kommer hockeyskolan att delas upp i tre olika grupper.

Träningsgrupper

– Iskul
– Youngstars
– Rookies U8

Iskul – Kommer vara inkörsporten för alla barn oavsett ålder som vill testa på hockey men aldrig tidigare åkt skridskor. Tanken är att det kommer finnas många ledare för att hjälpa våra nybörjare. Det är här barnet börjar och flyttar sedan vidare till sin respektive åldersgrupp när det är redo.

Youngstars – Riktar sig mot barn som är upp till 6 år. I år är det 2017 och senare födda. Främst kommer denna grupp att bestå av barn 5–6 år men även yngre är välkomna, i år har vi flera barn födda 2019.
Denna grupp kommer troligen vara den största då vi har flera årskullar på is samtidigt. Här kommer ledarna att dela in i olika grupper för att få en så bra och rolig träning som möjligt.

Rookies U8 – Riktar sig mot barn som är 7 år, i år födda 2016. Då det har blivit mer och mer matcher för barn som är 7 år väljer föreningen nu att starta ett lag för denna åldersgrupp.

Vi kommer försöka hålla grupperna enligt åldersindelningen i så stor utsträckning som möjligt men om något barn inte känner sig trygg med att träna i sin åldersgrupp utan hellre vill vara med i t ex. Youngstars (om man är född 2016) så säg till oss ledare. De barn födda 2015 och tidigare som förra året var med i hockeyskolan flyttas i år upp till lag D2.

Vi kommer inom kort att flytta alla barn födda 2016 från nuvarande Youngstarsgruppen till Rookies U8 på laget.se.

Nytt för i år är att alla som vill testa på någon av våra träningsgrupper måste skriva in sig som medlem (200 kr per år) direkt men får testa 3 gånger innan man bestämmer sig för att fortsätta. Träningsavgift (ca. 1000 kr) kommer inte debiteras för Iskul och Youngstars.

Ledarroller

Ledarrollerna i både Youngstars och Rookies kommer vara samma som tidigare år:

Tränare
För varje träningsgrupp siktar vi på att det ska finnas två ansvariga tränare. De ansvarar för övningarna på is samt delar upp grupperna i lag inför träningarna. Utöver dessa tränare finns assisterande tränare som hjälper till på isen efter behov.

Materialförvaltare
Materialförvaltarna tar fram tröjor till alla barn inför träningen (inga föräldrar i förrådet utan att ledare är med). Vill man låna utrustning är det materialförvaltarna som hjälper till. De förbereder träningsutrustning och hjälper till i båsen. Materialförvaltarna slipar även skridskor, fråga gärna dem direkt om ni vill ha hjälp med detta.

Lagledare
Lagledarens roll är att hålla i det administrativa så som bokning av träning och matcher samt svara på de flesta frågor som kan uppstå. Anmälan och inskrivning av nya barn görs till lagledaren.

Ledargruppen säsong 23/24

Då grupperna delas upp kommer även ledarna att delas upp även om flera ledare kommer att vara med i både Youngstars och Rookies. Ledarna i Iskul kommer initialt att bestå av Christoffer Holst och Mattias Hyttinen från föreningen. Ni hittar uppdaterad information om vilka ledare som är för vilken grupp på laget.se.

Inledningsvis kommer ledarna att vara:

Youngstars
Tränare
Emil Thornadtsson, Peter Carlsson, Marcus Lindeblom, Olof Nilsson, Camilla Dahlberg, Daniel Högling, Markku Reinikainen, Mikael Svensk, Jimmy Hagström.
Vi har ännu inte utsett ansvarig tränare utan detta sker under säsongen.

Materialförvaltare
Saknas i nuläget, här behöver vi hjälp av någon av er föräldrar. Kontakta Daniel Hjelm om du vill hjälpa till!
Ansvarig för målvaktsutrustning: Markku Reinikainen (detta flyttas när materialförvaltare är utsedd).

Lagledare
Daniel Hjelm (tills vidare). Vill du som förälder bli lagledare för Youngstars, kontakta Daniel Hjelm.

Rookies U8
Ansvarig tränare
Olof Nilsson, Markku Reinikainen

Assisterande tränare
Jonathan Thorson, Peter Winblad
Vi vill ha in fler tränare, kontakta Daniel Hjelm om du vill hjälpa till.

Materialförvaltare
Alexander Flodin.
Vi vill ha in fler materialförvaltare, kontakta Daniel Hjelm om du vill hjälpa till.

Lagledare
Daniel Hjelm

Laget.se

På laget.se finns lagsidorna (https://www.laget.se/BorasHockey-Iskul & https://www.laget.se/BHC_hockeyskola & https://www.laget.se/BorasHockey-Rookies).
Alla föräldrar med inskrivna barn har tillgång till sin respektive lagsida. Där kan du se vilka barn och ledare som är med i hockeyskolan samt information som skickas ut och inte minst träningstiderna som läggs upp i kalendern. Alla aktiva barn som är med i hockeyskolan måste anmäla sig inför träningarna. Kan man inte träna vill vi också att ni tackar nej. Detta för att tränarna ska veta hur många barn som kommer på varje träning och kunna planera därefter. Vi rekommenderar att ladda ned appen laget.se till din telefon där ni enkelt kan svara på anmälan om träning.

Alla nya barn ska skrivas in innan första träning, det kan göras på plats i ishallen eller genom att anmäla sig på länken: https://www.borashockey.se/borja-spela-hockey/

Träningstider

Våra träningstider kan variera något men oftast har vi samma träningstid varje vecka:

Iskul – Måndagar kl. 18:00-19:00
Youngstars – Lördagar kl. 11:30-13:00
Rookies U8 – Lördagar kl. 09:00-10:00 samt söndagar 10:30-11:30

Säsongen drar i gång vecka 40 och de exakta tiderna hittar ni på laget.se några veckor innan start.
Som tidigare vill vi att alla är på plats och ombytta i god tid innan träningsstart. Vi uppskattar om era barn är klara 15 minuter innan start så att tränarna hinner fördela tröjorna på bästa sätt.

Omklädningsrum

Det omklädningsrum vi ska ha kan variera från gång till gång. Vilket som gäller hittar ni på skärmen utanför omklädningsrummen bredvid curlinghallen. I Youngstars har vi oftast två omklädningsrum. Här vill vi att barnen delar upp sig i åldersgrupp så att ledarna kan dela ut tröjor på ett smidigt sätt. Födda 2018 och 2019 är i samma omklädningsrum med den lägre siffran på rummet och barn födda 2018 är i det rum med den högre siffran. Ofta har vi omklädningsrum 4 och 5, då ska barn födda 2018 och 2019 vara i rum 4 och barn födda 2017 i rum 5. När barnen är ombytta och klara kan föräldrarna gå till läktaren, ledarna meddelar barnen när det är dags att gå ut till isen.

Förrådet

Det ska vara enkelt att testa på hockey och därför har vi tillgång till utrustning i vårt förråd.
Utrustning lånas endast denna dag, ej över natt, och det är materialförvaltarna som hjälper till med utlåning. Återlämning sker tillbaka till samma ledare som ni lånat av. Vill ni låna utrustning vill vi att ni kommer minst 45 min innan träningsstart för att vi ska hinna hjälpa till med rätt utrustning. Vi har även tillgång till målvaktsutrustning för de barn som vill prova på att stå i mål, prata med en ledare i så fall. Ledarna tar även fram träningströjor, detta ska inte föräldrarna göra själva.
OBS! Det är förbjudet för föräldrar att själva gå in och låna saker i förrådet utan ledare närvarande.

Under träning

Under träning vill vi att ni föräldrar sitter på läktaren och inte sitter eller springer i båsen. Om vi behöver hjälp med ert barn gör vi er uppmärksamma på det. För er med helt nya barn i gruppen i mittzon är det OK att stå nere vid sargen om barnet inte känner sig tryggt de första gångerna.
Som tidigare vill vi att ni skriver ert barns namn tydligt på barnets hjälm, det är många namn att hålla reda på under träningarna.

Gamla curlinghallen

Isytan är i gamla curlinghallen är till för medlemmar under drop-in. Förhoppningsvis kommer vi få upp en sarg denna säsong så att det går att använda puck och klubba.

Fler ledare

Varje år behöver vi fylla på med ledare, är ni intresserade av att hjälpa till så prata med lagledare Daniel Hjelm (daniel.i.hjelm@gmail.com). Inför denna säsong behöver vi fylla på ordentligt med nya ledare!

Vi ses i ishallen!
Med vänliga hälsningar
Ledarna i Iskul, Youngstars & Rookies!

ANMÄL DIG NU

INFORMATION VÅRDNADSHAVARE(Obligatoriskt)
E-post(Obligatoriskt)

INFORMATION SPELARE

Fullständigt personnummer
Nivå på spelare(Obligatoriskt)