Klubbnyheter

Vinst i första träningsmatchen!

50 åskådare fick se BHC vända och vinna när Bäcken HC var på besök i Borås Ishall för den första träningsmatchen för säsongen.

Det var just Bäcken som tog ledningen i matchen och det stod 0-2 till gästerna efter den första perioden. I den andra perioden kom Borås tillbaka och första målet för säsongen blev signerat ett av vårt nyförvärv, Gustav Arvidsson. Bäcken utökade även i denna period, siffrorna visade 1-3 när vi gick till pausvila. Reduceringen till 2-3 kom cirka 3 minuter in i tredje. När det återstod 5 sekunder av ordinarie matchtid hittade William Svensson rätt och förlängning blev ett faktum. I förlängningen, som inledesvis spelades 3 mot 3, fick Borås stå emot när vi blir drabbade av en utvisning och Bäcken får en stor chans att avgöra matchen. Men BHC och Albin Alexandersson i kassen höll tätt och matchen drevs till ett straffavgörande där återigen Gustav Arvidsson kunde hänga dit två mål. Albin Alexandersson i kassen stod emot bra och fick sin revansch efter den första perioden. Summeringsvis, en typisk första match – förväntingarna var inte skyhöga – men vi fick se en underhållande match med en del känslor på isen. Som bekant har inte våra utlänska nyförvärv anlänt till truppen ännu, flera juniorer fick göra A-lagsdebut – och gjorde det väldigt bra, kul att se!

Gunnar Persson ger sin syn efter den första matchen, se intervjun här.

Nästa gång BHC spelar träningsmatch är uppe i Åmål där det blir en kortare cup i Åmåls Ishall.

Motstånden är Åmål SK fredag den 17 september kl. 19:00 och Hammarby, lördag den 18 september kl. 15:00. Åmåls Ishall tar in 270 personer, inga förköp av biljetter utan det är köpa biljett på plats som gäller. Vi hoppas få se många Boråsare på plats!