Klubbnyheter

TRUPPNYHETER: Transfer-deadline passerad!

Vid 23:59 igår stängde transferfönstret för säsongen 21/22. Det var en förhållandevis lugn kväll då vi är nöjda med de spelarmaterial vi besitter och har fullt förtroende för dessa spelare.

Det är med stor lycka vi kan konstatera att Fredrik Eriksson och Borås Hockey kom överens om ett avtal under kvällen som gör att Fredrik stannar säsongen ut med oss!

Fredrik är förebild både på och utanför isen en riktig ledare för laget och som har en väldigt hög lägsta nivå. Att han nu väljer att fullfölja säsongen med oss gör oss givetvis väldigt glada och han är en viktig pjäs för fortsättningen denna säsongen.

Det som mer hände under kvällen var att Hugo Fagerblom registrerades som namngiven målvakt och kan alltså spela i båda klubbarna resten av säsongen. Hugo kommer fortsätta träna och spela med Skövde men ansluter till truppen när Skövde är klara. Detta för att stärka upp målvaktssidan ifall vi får skador efter fönstret är stängt.

Just nu är Albin tyvärr borta en tid till på grund av skada och sjukdom. Därför var vi tvungna att agera ifall någonting händer på vägen. Vi vet också att juniorerna har många viktiga matcher kvar och vi behövde därför se över situationen.

Vi är mycket glada över att Hugo, som är en välmeriterad målvakt med moderklubb Borås hockey, vill ställa upp för moderklubben efter en lång säsong i Skövde. Vi tackar också Skövde och Anders Lundström för ett väldigt proffsigt agerande i frågan.

Hugo som är 26 år har som sagt Borås HC som moderklubb. Han flyttade som U16-spelare till Frölunda där han var med i akademin upp till J20. Hugo draftades av Florida panthers 2014 och har efter tiden i Frölunda representerat ett antal Hockeyettanklubbar, detta fördelat på 7 säsonger och 132 matcher.

Sportchef Christoffer Holst:

– Alltid lite extra kul när det är en duktig och ambitiös Boråskille som vill komma hem och hjälpa moderklubben. Efter hur situationen utvecklat sig så känns det tryggt att ha en så meriterad målvakt med i rostern om något skulle hända i framtiden.