Klubbnyheter

Träningsmatch: Inför Strömsbro – BHC

| Strömsbro IF – Borås Hockey | Lördag den 25 september 15:00 |  Strömsbros Ishall |
| KÖP MATCHEN ONLINE | STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Nu är det återigen dags för träningsmatch och denna gången är det Hockeyettanlaget Strömbro IF som står inför motståndet. BHC har haft en lång bussresa som startade igår och de anlände till Gävle vid 21-tiden igår kväll. Vi hoppas att de har haft en god natts sömn på hotellet och är laddade för match i eftermiddag!

Vi tog oss ett litet snack med Head Coach GP innan han tillsammans med laget skulle äta en gemensam frukost:

Innan vi går in på dagens möte så har ni under veckan fått kliva på isen i A-hallen igen, hur kändes det?
– Det har vi verkligen längtat efter allihop. Det har så klart fungerat bra i B-hallen, nackdelen har ju vart att vi har haft 50 minuters isträning och nu har vi 1 timme och 20 minuter som vi ska. Det gör att vi nu känner att vi verkligen hinner jobba med det vi ska utan nån stress och att killarna hinner få jobba med eget, så det var väldigt skönt att få gå på isen i A-hallen igen!

Idag väntas ett tuffare möte, vart kommer fokus främst ligga?
– Ja idag ska vi möta Strömsbro. Det ska bli kul eftersom det är mina och Jockes gamla hemtrakter. Strömsbro är ett bra division 1 lag, de slog Borlänge nu under genrepet. Det ska bli kul att få spela mot ett tuffare motstånd, precis som vi vill. De senaste motstånden vi haft i försäsongen blev väl inte riktigt det vi tänkte oss så idag kommer vi verkligen få bekänna färg mot ett lag vi ser fram emot att möta. Fokus idag, ja nu är det ju bara en vecka kvar till seriestart, så nu gäller det att hålla oss till grunderna. Vi behöver börja matchen i rätt ände, ha bra spelvändningar och spela enkelt och göra rätt saker och ta rätt beslut på isen så det blir hållbart med det vi håller på med. Vi pratar alltid mycket om karaktär, att varje spelare gör sin del och att vi spelar för laget. Men sen får vi inte glömma att släppa loss och ha roligt när vi spelar!

Idag spelar även vårt senaste nyförvärv Elias sin första match, vem bildar han backpar med?
– Ja det gör han. Han är en spelare som är välväxt, med stor utvecklingspotential, och där hans främsta styrka ligger i offensiven. Tillsammans tror vi han kommer göra det bra ihop med William Svensson, så de bildar backpar inför denna matchen!

Vi önskar er ett stort lycka till!
– Tack så mycket!

Borta är: Nico Joki och Fredrik Eriksson