Klubbnyheter

Strömsbro – BHC 2-4 / Inför Wings HC – BHC

| Wings HC Arlanda – Borås Hockey | Söndag den 26 september kl. 15:30 | Arlanda |
| WINGS HC SÄNDER EJ MATCHEN | STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Det blev en härlig vinst under gårdagen borta mot Hockeyettanlaget Strömsbro. Det var i Power Play som BHC fick glänsa som mest, där gjordes det hela 3 av 4 mål. 

Jakub Kanka fortsätter att utöka sitt målprotokoll under försäsongen och likaså Henrik Eriksson och Philip Svensson som stod för ett vardera. Samt att nyförvärvet Benjamin Magnusson fick signera sitt första mål i HC-tröjan. Matchen skrevs till

PP 1-1 Philip Svensson (Vadim, Henke)
PP 1-2 Benjamin Magnusson (Kanka)
PP 1-3 Kanka (Benjamin Magnusson)
1-4 Henrik Eriksson (Vadim, Steiland)

Redan idag är det match igen, även denna gång mot ett Hockeyettanlag, närmare bestämt Wings HC Arlanda. Pucksläpp kl. 15:30. Dessvärre finns det ingen livesändning från den matchen, vi kommer att uppdatera våra sociala kanaler så gott det går.

Huvudtränare GP ger sin syn om gårdagens match, samt inför matchen i eftermiddag.

Då blev det vinst mot Strömsbro, vad var det som gjorde att just vi vann?
– Ja det blev det. Jag tycker egentligen inte att vi gör någon kanonmatch, vi var lite sega i benen och i musklerna efter den långa bussresan. Vi visar karaktär stundtals, men vi kämpar på bra och visar att vi vill vinna. Jag vet dock inte om vi ska dra för stora växlar i att vi vinner då Strömsbro hade en hel del spelare borta. Men det är såklart alltid bra att vinna och Strömsbro är ett bra division ett lag som kommer vilja vara med och fightas om en plats i Allettan, så det är klart att det är bra att vinna. 

Fanns grunderna som du efterfrågade?
– Ja grunderna finns. Dom tycker vi att vi ser hela tiden. Vi har ett bra tänk i det vi gör och vi försöker. Så grunderna fanns absolut. 

Vad är viktigt att tänka på när det är så tätt med match redan dagen efter igen?
– Det gäller att ta hand om sin egen kropp efter matchen, jogga av sig, äta ordentligt och få bra med sömn.

Vad tar ni med er in i dagens möte från gårdagens match?
– Jag tycker att vi vårdar pucken bra och så gör vi tre mål i power play. Sen släppte vi in ett i box play, så det ska vi se lite extra på. Vi vet inte så mycket om Arlanda som vi möter idag, så jag tror vi kommer få bekänna färg idag också.

Blev det några skador under gårdagens match?
– Ja Niclas Karlsson fick tyvärr kliva av så nu har vi en back kort och kör med 5 backar. Men jag tror vi kommer kunna hantera bra, de backar som kör har bra med ork.