Klubbnyheter

STORSEGER I HEMMAPREMIÄREN!

Fotograf: Anders Gustafsson

872 åskådare hade letat sig till Lejonkulan och fick vittna om en riktig kross! Det bjöds på riktig hockeyshow, läckra mål och en riktigt gedigen laginsats! BHC besegrade Värnamo med hela 7-0 i hemmapremiären!

Det var egentligen aldrig något snack. Trots att BHC vann med siffrorna 7-0 så vek de aldrig ner sig och drog heller inte ner på tempot och fortsatte kämpa. Vi såg det BHC som vi vet finns och kunde njuta av en riktigt bra hockeymatch. Detta var den första hemmamatchen med publik sedan pandemin och det kommer bli en kväll väl värd att minnas. Det är bara att tacka och bocka till hela laget för underhållningen och vi tackar även alla de 872 åskådare som stöttade BHC hela vägen.

– Det jag stod och tänkte på hela matchen egentligen är att det är svåra matcher och det är bra lag i den här serien och nu fick vi utdelning från start idag som hjälpte oss mycket, men jämför vi med division två för tre år sedan när jag var här så håller denna serien mycket bättre klass nu. Jag är jätteglad att vi höll nollan och att vi spela på resultat också och inte släppa in nåt för Barulins skull nu när han även höll nollan matchen innan också. Jag är väldigt nöjd över alla killarna i laget idag. Nu blir det en kort träning imorgon (torsdag) och eventuellt titta på lite spelklipp och sen vet vi vad som väntar, en tuff match borta mot Gislaved på fredag, säger GP direkt efter matchen. 

MATCHFAKTA BORÅS HOCKEY – VÄRNAMO HOCKEY

Slutresultat: 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)
Skott: 57-20 (19-6, 17-11, 21-3)
Utvisningsminuter Borås: 4 x 2 min.
Utvisningsminuter Värnamo: 1 x 2 min.
Domare: Fredrikk Thimell (Elias Hardtmann, Robin Ågren)
Åsåkare: 872

MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

1-0 Christoffer Häggblad, utan assist.
2-0 Akexander Kuvayev (William Svensson, Vadmin Berdnikov)
3-0 Nico Joki (Jacub Kanka, Aleksei Sibirtsev)
4-0 Anders Eriksson (Eddie Ahlmark, Nico Joki)
5-0 Philip Svensson (Melwin Sundén)
6-0 Henrik Eriksson (Fredrik Eriksson, William Svensson)
7-0 Henrik Eriksson (Alexander Kuvayev, William Svensson)

Se alla mål från matchen här: