A-Lag, Klubbnyheter

Sommarintervju med Philip Svensson

Hur har sommaren varit än så länge?

Den har varit bra. Just nu är jag på Öland och på Böda sand och tar igen mig med familjen. Sommaren har varit mycket bad och sol. Efter Öland blir det att åka en sväng ner till Varberg innan det är dags att börja ladda för hockeyn och börja jobba igen. 

Du har gjort resan från hockeyskolan upp till a-laget i Borås Hockey. Vad betyder klubben för dig?

Borås Hockey är som en stor familj. I den familjen ingår allt i från oss i A-laget och nedåt hela vägen till hockeyskolan. Sen får man inte glömma alla funktionärer och alla ledare som gör så mycket ideellt på många olika ställen i föreningen, utan dessa skulle vi aldrig vara den föreningen som vi är.

Vad är det som är unikt med dig som hockeyspelare?

Det är väl att jag sätter laget före jaget och jobbar hårt för att göra mina medspelare bättre. Mina styrkor är väl att jag har ett bra skott och bra driv i min skridskoåkning, sen är jag helt orädd och älskar att stå framför mål och ta emot mycket stryk för lagets bästa. 

Vad är det som har gjort att du blivit bra på de här sakerna?

Jag har blivit bra på de här sakerna eftersom jag alltid har tagit träningen på allvar och jag känner att, ska jag träna skall jag bli lite bättre än före träningen. Jag gillar att utmana mig själv. 

Du har varit med a-laget och gått upp till HockeyEttan en gång innan. Vad var den största omställningen när laget gick upp förra gången? 

Allt går så mycket så mycket fortare i HockeyEttan och man möter mycket bättre spelare.  Det är en riktigt kul utmaning som man har kämpat för sen man började spela i Hockeyskolan när man var fyra år. Denna gång känns det som att vi har mer rutin och känns som klubben även har tagit nästa steg för att vara en elitklubb. 

Hur har förberett dig för detta under våren och sommaren?

Jag hade lite vila i 2 veckor efter säsongen och sen har jag och brorsan kört fem dagar i veckan med utgångpunkt i gymmet i ishallen.  

Vad tror du om ert spel kommande säsong? Vad tycker du att publiken ska få se?

Vi kommer vara ett jobbigt lag att möta, det kommer våra motståndare få känna. Men även ett skönlir som visar att vi är ett lag som skall vara där för att stanna.