Klubbnyheter

Sommarintervju med Henrik Eriksson

Under sommaren kommer hemsidan prata en kort stund med olika personer från och runt a-laget. Näst på tur är Henrik Eriksson

Hur har sommaren varit än så länge?

Den har varit kanon! Fullt ös med barnen, vi försöker hitta på mycket utflykter både nära och lite längre bort från Borås.

Säsongen som var gick enligt de mål och förväntningar som fanns på laget om ett avancemang till HockeyEttan. När du tänker tillbaka på säsongen, hur tänker du på den då?

Det är mycket glädje och stolthet eftersom vi lyckades med det stora slutmålet. Glädjen och stoltheten ligger även i att vi löste det trots den stora pressen och favoritskapet som vi hade med oss hela säsongen. Känslan var att det inte var många som unnande oss framgång vilket gjorde det ännu roligare att knäppa dom på näsan lite.

Du var en stor kugge i laget och axlade även rollen som kapten. Utifrån det perspektivet, vad var de största glädjeämnena och största utmaningarna ni som grupp mötte under säsongen ?

En av de stora utmaningarna var att få ihop gruppen eftersom det var många olika nationaliteter och kulturella skillnader. På grund av att vi vann väldigt mycket matcher så var det även en utmaning att fortsätta ligga i med träningen och hålla båda fötterna på jorden under hela säsongen. Det stora glädjeämnet var väl att vi fick ihop gruppen så pass bra som vi fick och att alla drog åt samma håll.

 

Du kom hit första gången som ett lån från HV71 och är nu tillbaka i Borås igen sedan ett par år tillbaka. Hur är din relation till Borås idag?

Jag känner väldigt starkt för Borås Hockey på grund av att jag varit här i många år i både medgångar och motgångar. Ända sedan jag lämnade klubben efter allsvenskan så har jag haft Borås som min bas på sommaren eftersom min fru Sandra är härifrån.

Ryktet säger att andra klubbar varit och ryckt i dig under de senaste åren. Vad är det som gjort att du blivit kvar nu det senaste?

För det första trivs jag väldigt bra i Borås Hockey med allt och alla som är runt omkring klubben. Detta har gjort det svårt för mig att lämna något som jag känner väldigt starkt för. Efter att vi fick barn och min fru fick ett jobb som hon trivs med så har det känts ännu mer rätt att stanna kvar här.

Hur har träningen sett ut för dig under våren och sommaren?

Jag vilade i ungefär två veckor efter säsongen. Detta för att landa lite och ladda om på grund av att det blev en lite längre säsong än vanligt. Har efter det kört på från måndag till fredag i stort sett hela våren och sommaren. Jag har bedrivit den mesta av träningen i ishallen där det finns väldigt bra förutsättningar.

Vad har du för tankar inför den kommande säsongen?

Det kommer bli en betydligt tuffare säsong än den senaste men jag känner mig väldigt motiverad för utmaningen. Jag hoppas kunna hjälpa klubben att ta nästa steg i utvecklingen. Jag vill kunna bidra både på och utanför planen i och med att jag nu ska jobba på kansliet också. Det ska bli kul att följa många av dom yngre killarna i deras utveckling och förhoppningsvis hjälpa dom framåt för att bli ännu bättre.