A-Lag, Klubbnyheter

Sommarintervju med Christoffer Holst

Nu är det dags för sista sommarintervjun. Vi avslutar vår serie med en intervju med klubbchef/sportchef Christoffer Holst.

Hur har sommaren varit än så länge?

Den har varit bra dock känns det som att Våren och hösten flyter ihop. Sommaren går fort i denna bransch och man blir aldrig helt ledig.  Men skönt att byta lite miljö och samla lite energi och få längta tillbaka.

Säsongen som var gick enligt de mål och förväntningar som fanns på laget om ett avancemang till HockeyEttan. När du tänker tillbaka på säsongen, hur tänker du på den då?

Det var en säsong där vi som förening satte stor press på oss själva.  Jag tycker vi fick ihop ett riktigt bra lag efter nivån på pappret. Men man visste också att mycket kan gå fel på vägen i idrott och var ödmjuka inför dom utmaningarna som fanns. Där vi visste att alla önskade vårt misslyckande så är det i Sverige när man satsar. Dom flesta lagen gjorde sina bästa insatser mot oss och laddade nog extra för dessa matcher. Vilket ställde höga krav på oss att vara förberedda på uppgiften.

Vi visste att vår största motståndare var oss själva. Med att få ihop gruppen som hade stora skillnader i åldrar förkunskaper, erfarenheter, kultur osv. Vi visste att en målsättning med att gå upp på ett år är snäv, du kan få problem med skador, sjukdomar, fel stuts när det väl gäller då spelar det ingen roll vad du gjort innan i grundserie osv.

Så riktigt starkt av våra ledare och spelare att klara pressen och reda ut alla 4 delmål med bravur.Hur ser din roll som sportchef ut under säsongen och vad var de största utmaningarna för dig utifrån din roll?

Vårt lag är alltid ett levande dokument. Vi kollar vad kan vi behöva för typ av spelare för att få ut mer av laget i ett senare skede.  Mycket handlar också om att allt ska funka för våra spelare som är här med allt runt omkring. Mycket är också en daglig dialog kring strategier och små justeringar i vårt arbete tillsammans med ledarna.

Du kom till Borås som spelare och avslutade din aktiva karriär för några år sedan. Vad upplevde du var största utmaningen med att byta roll från spelare till ledare? Saknar du inte att spela själv?

Du har alltid utmaningar i en ny roll. När jag klev in i min roll så hade vi stora skulder och hade precis ramlat ner i division 3. Allt såg mörkt ut och ingen ville ta i Borås Hockey med tång.  För att vända den trenden så behövs det en del obekväma beslut som aldrig är roliga att ta men nödvändiga för föreningens framtid. Jag tycker vi som organisation har utvecklats väldigt mycket under dessa år och ibland glömmer man vad som verklig hänt på vägen.  När vi nu kliver upp i HockeyEttan utan skulder och med en större organisation och en stabil styrelse. Med stora utvecklingsprojekt mot ungdomsverksamheten m.m.

Det är en spännande tid framöver som vi ser och det kommer fortsätta hända mycket i och runt föreningen. Vilket är en väldigt häftig resa som inte är slut här! Självklart saknar man att spela, det är ju det man gjort hela sitt liv. Men ibland måste man göra vägval och offra något för att börja en ny resa.

Vad är det som gör att du fortsatt har drivet och engagemanget att fortsätta med ditt jobb i Borås?

Mitt engagemang till Borås Hockey har alltid varit den enorma potential som finns outnyttjad. Borås är 13:de största staden i Sverige det finns 14 lag i SHL.  Det finns bra fans och underbara partners. Grunden finns för att göra en otrolig resa tillsammans som vi skådat i några andra städer där ingen trodde det var möjligt men som är mindre än Borås.

Om vi tillsammans vill göra den resan och riktar energin åt samma håll så kommer vi gör det.  Så kort och gott resan tillsammans med alla Boråsare driver mig.  

Tillbaka till hockeyn. Hur har våren och sommaren sett ut för dig?

Våren och sommaren handlar mycket om planering och HR (rekrytering) i organisation, spelare, ledare osv.  Under denna tid försöker vi också kolla på nya projekt som vi ska utveckla och starta under säsongen så går dagarna för fort det som inte är planerat och klart under denna tid blir oftast inte gjort.

Vad har du för tankar inför den kommande säsongen för a-laget?

Först och främst så är det kul att hamna i södra serien. Vi får utmana dr stor drakarna i HockeyEttan som har flera gånger störa spelarbudget än vi har. För oss blir det viktigt att bygga ett lag där alla vill slås för varandra. Vi har en bra mix mellan äldre rutinerade som vet vad som krävs till spelare som nu vill visa vilken potential dom har. Vi ska vara den stora utmanaren!!! Inget snack om saken.

Hur vill du att resterande delen av föreningen utvecklas under den säsongen som kommer och de närmaste, säg tre säsongerna, efter det?

Vi har väldigt intressant utvecklingsprojekt i alla delar av föreningen nu så alla kommer få jobba hårt för att vi ska lyckas. Men jag upplever ett stort engagemang som jag tror är vår styrka. Alla drivs verkligen av att bli Västergötlands bästa förening.

Framför allt så jobbar vi mycket med utveckling av vår ungdomsutbildning, flera parallella projekt för utveckling, projektet ”En stad på is” där visionen är att fler Boråsare ska ha en anknytning till motion/ rörelse på is.  Där ingår bland annat projektet ”hockey för alla” där flera nya grupper startas för att tillgodose en öppning för fler att testa hockey.  Med bland annat:

  • Tjej / dam utveckling
  • Parahockey
  • Hockey för kul (för dig som slutat, vill spela bara för det sociala eller börja senare i livet)
  • Läs mer på hemsidan och följ dessa och fler projekt.

Är du intresserad av dessa CSR projekt eller vill vara med och stödja dessa initiativ så kan du se mer under CSR på hemsidan kommer inom kort.