A-Lag, Klubbnyheter

Sommarintervju – Hugo Fagerblom

Hur har sommaren varit än så länge?

Sommaren har varit bra. Det mesta av tiden har gått åt till att jobba och träna, även lite golf har hunnits med också.

GolfDu började din hockeykarriär här i Borås innan du flyttade iväg. Hur har din resa sett ut från det att du lämna till du kom tillbaka till Borås?

Jag lämnade klubben när jag  va 12 år så det är ett tag sen. Efter några år med ungdomshockey i Lerum, bytte jag till Frölunda ett år tidigare än det var tänkt, jag hade 6 fantastiska år i Frölunda innan jag flyttat runt bland 3 olika div 1 klubbar. Senast kommer jag från 4 år i Skövde där jag trivdes otroligt bra men nu kände jag att det var dags att flytta hem.

Vad har du tagit med dig på resan i ditt sätt att se på hockey och ditt sätt att spela? Vad utmärker dig som spelare?

Jag har framför allt samlat på mig mycket erfarenhet genom åren, man har lärt känna sig själv och hur man reagerar i vissa situationer, jag njuter mer idag att få chansen att spela hockey på en hög nivå som jag ändå tycker div 1 är. Det jag tycker kännetecknar mig som hockeyspelare idag är att jag försöker sprida ett lugn och lita på mina förmågor, jag tycker jag är bra på att ta fram det i viktiga matcher.

Vad är det som har gjort att du blivit bra på de här sakerna?

Det som har gjort mig bättre på de sakerna är erfarenheten man samlar på sig, att man upplevt situationerna många gånger, sen är det självklart mängden träning man har lagt ner som gett resultat i längden.

Du kom in i slutet av förra säsongen. Hur var det att komma in i laget när det var som mest spännande?

Det var otroligt kul att få komma rätt in i slutspelet. Jag kom från en tuff säsong i Skövde, där vi som lag inte presterade alls som det var tänkt. Redan efter första träningen i Borås kände jag att man fick tillbaka glädjen till hockeyn igen. I Borås kom jag till ett riktigt bra lag. Det va otroligt skönt att vi kunde plocka fram det när det gällde som mest.

Hur har din vår och sommar sett ut när det kommer till träning och förberedelser?

Första två veckorna tog jag ledigt, sen har jag kört 5 dagar i veckan med fys, jag har tränat hemma i Göteborg med några gamla lagkamrater. 

Vad har du för tankar inför den kommande säsongen för a-laget?

Det kommer bli en väldigt utmanande säsong och vi kommer sättas på betydligt tuffare prov än förra säsongen. Vi mötte topp 5 från södra serien i AllEttan med Skövde förra säsongen och det är väldigt bra lag. Grundserien är kort och det gäller att få ihop det från början.

Jag är övertygad om att vi kan bli bland de 5 främsta lagen om vi fortsätter utvecklas från förra säsongen och får en bra start.