Klubbnyheter

Sommarintervju – Gustav Arvidsson

Under sommaren har vi stämt av med några person i och runt a-laget kring deras sommar. Idag släpper vi sommarintervjun med Gustav Arvidsson.

Hur har sommaren varit än så länge?

Sommaren har varit bra hittills, jag har tränat på bra. Jag har även hunnit med att njuta en hel del och även spelat mycket golf. Det har även funnits en del tid för att umgås med min familj och mina kompisar.

Säsongen som var gick enligt de mål och förväntningar som fanns på laget om ett avancemang till HockeyEttan. När du tänker tillbaka på säsongen, hur tänker du på den då?

Det var en rolig säsong och för oss som lag var det väl egentligen aldrig något snack om saken, vi vann alla serier och tog oss upp i HockeyEttan som nästan alla runt omkring i Sverige hade förväntat sig, så det var roligt.

Du som spelare var med och bidrog rätt bra genom att producera 32 poäng. Du har under din juniortid varit en spelare som producerat en del poäng, framförallt mål. Vad är det som gör att du är med och producerar så mycket framåt?

Jag vill vara en spelare som producerar och oftast gjort en del mål. Jag brukar bara försöka röra mig runt målet och stå på rätt plats vid rätt tillfälle.

 

Vad är det som har gjort att du blivit bra på de här sakerna?

Att träna på mitt skott är något jag alltid gjort och jag har alltid tyckt att målskytte varit roligt, sen har jag alltid haft ett hyfsat målsinne.

Du kom till Borås inför förra säsongen och ska nu gå in på ditt andra år här. Vad var det som var med och bidrog till att du ville vara kvar i Borås?

Jag gillar förutsättningarna som finns i Borås och målen som klubben har. Sen är det fantastiskt bra folk som jobbar i klubben och laget vilket gör att man drivs av till att utvecklas varje dag. Det känns som Borås är rätt plats att vara på för mig helt enkelt. Jag trivs även jättebra i staden, Borås är en lagom stor och trevlig stad och man har nära till det mesta i staden vilket är perfekt för mig.

Du har tränat i Borås under våren och är nere i Ängelholm sedan någon vecka tillbaka. Hur har våren och sommarens träning sett ut för dig? Hur har upplägget varit?

Yes, jag stannade kvar i Borås till juni månad för att träna och jobba. Efter det flyttade jag hem över juli månad för att kunna koppla av lite och vara hemma hos familj och vänner. Ängelholm är ju trots allt något helt annat jämfört med resten av Sverige under sommaren, haha. Jag har tränat på bra och tränar ihop med några kompisar som också spelar hockey, vilket är bra då vi pushar varandra varje dag. Jag har fått pass av Felix under hela våren och sommaren vilket har underlättat för mig att veta vad man ska träna på och förbättra för att komma ännu mer redo till kommande säsong.

Vad har du för tankar inför den kommande säsongen för a-laget?

Vi har ett spännande lag med en bra mix av yngre och äldre spelare som alla är drivna till att nå framgång och vinna hockeymatcher. Vi har kvar stommen i laget men även fyllt på med bra spelare. Jag förväntar mig att vi ska kunna vara med och utmana om en plats i Allettan. Hockeyettan södra är en otroligt bra serie med många skickliga lag och spelare, men jag hoppas vi kan vara med och hota om platserna i toppen. Jag hoppas även att boråsarna fortsätter att ta sig till Lejonkulan och hejar fram oss kommande säsong. Vi behöver deras stöd. Det ska vara otroligt tufft att komma till Lejonkulan som bortalag, ha en fortsatt bra sommar så ses vi till hösten! /#11