Klubbnyheter

Seger i toppmötet – BHC serieledare!

Foto: Anders Gustafsson

Gårdagens drabbning topplagen emellan slutade i seger för Borås med 4-2! Det innebär, med trots en match mindre spelad, så har BHC tagit över förstaplatsen efter att man spikade igen med den sjunde raka trepoängaren! 

Mötet mellan BHC och Guts slutade i en riktig nagelbitare när det bara var mindre än minuten kvar och BHC åker på en utvisning och Guts jagar kvittering och kan spela med 6 man mot 4. Men BHC hade en helt annan plan på hur kvällen skulle sluta – nämligen en till trepoängare. Det tog bara 15 sekunder från det att utvisningen var ett faktum, till det att Henrik Eriksson kunde lugna de 762 åskådarna genom att sätta 4-2-målet i tom bur. Trots att det blev som mest spännande i slutminuten så låg kvitteringen för Guts egentligen inte speciellt långt borta. Det var en välspelad, fin hockeymatch från båda lagen som höll en hög nivå. Även om det inte var vår allra bästa match den här säsongen så var det många som var nöjda till BHC’s inställning till att vinna alla kamper och slita hårt för pucken i alla situationer.

Eddie Ahlmark gjorde sitt allra första mål för säsongen i BHC-tröjan och sa så här efter matchen..
MATCHFAKTA BORÅS HOCKEY – IK GUTS

Slutresultat: 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Skott: 28-20 (11-4, 8-12, 9-4)
Utvisningsminuter Borås:  4 x 2 min, 1 x 5 min + matchstraff.
Utvisningsminuter IK Guts: 1 x 5 min + matchstraff.
Domare: Klas Holm (Robert Thorvald, Ludwig Germunder)
Åsåkare: 762

SE ALL STATISTIK FRÅN MATCHEN HÄR
MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

1-0 Vadim Berdnikov, utan assist.
2-0 Philip Svensson
(Aleksei Sibirtsev, Anders Eriksson)
3-0 Eddie Ahlmark (Vadim Berdnikov, Anders Eriksson)
4-2 Henrik Eriksson (Fredrik Eriksson) tom målbur.

På onsdag är det derby borta mot Nittorps IK och vi hoppas på att få se många rödklädda på läktaren och ger den där extra energin till killarna i laget så de kan åka tillbaka till Borås med alla poängen! Vi ses där!