A-Lag, Klubbnyheter

Matchens profil inför Borås HC – Mariestad BOIS: Emil Saarinen EK

Det är dags för träningsmatch och Borås möter Mariestad BOIS  nu på onsdag den 14 september. Mariestad är ett lag som varit en Allsvensk klubb i perioder satsar nu vidare på att åter gå upp i HockeyAllsvenskan. Matcherna mellan Borås och Mariestad brukar historiskt sett vara jämna och tighta. Matchen profil inför matchen är nyförvärvet Emil Saarinen EK.

Hur inleddes din hockeykarriär?

Jag är från Lerum och inledde min karriär i Lerums BK. Jag började i hockeyskolan där när jag var fem år gammal och jag testade på ishockey eftersom min kompis spelade där.  

Vad är det som gjort att du fastnat för ishockey?

Det som gjorde att jag fastnade för hockeyn var farten, kampmomenten och lagsammanhållningen. Vi var ett riktigt bra gäng som växte upp tillsammans i Lerum.

Vad har varit den största utmaningen under åren som du spelat ishockey?

De största utmaningarna för mig har varit skador. Jag var bland annat borta 6 månader då jag slet av två senor i baksida lår och när jag tappade stora delar av synen på ena ögat efter en hög klubba.

Vad är det bästa du upplevt?

Det var sista j18 säsongen när jag spelade i BIK Karlskoga. Den säsongen hade vi grymt bra lagsammanhållning och slog många lag som på pappret borde varit bättre än oss. Vi kom två i j18-allsvenskan. Säsongen tog slut precis innan slutspelet på grund av corona. 

Vad gör du när du inte spelar ishockey?
Jag hänger med polare eller flickvännen. Jag gillar även att spela golf när det finns tid.

Till sist, ni åker mycket buss. Vilken är din favoritfilm?

Min favoritfilm är baksmällan 1.