Klubbnyheter

Matchen profil inför Borås Hc – Skövde Ik

Det är dags för träningsmatch och Borås möter Skövde IK nu på onsdag den 31 augusti. Skövde IK är ett anrikt lag i Västergötland och vi har haft många tuffa derbyn mot dem genom historien.  Matchens profil till matchen är Hugo Fagerblom, som senast kommer från Skövde IK. Lär känna honom inför matchen!

Hur inleddes din hockeykarriär?

Jag är från Borås från början och började spela ishockey i Borås Ishall i Hockeyskolan. Jag var runt fem, sex år gammal när jag tog mina första skär på isen.

Vad är det som gjort att du fastnat för ishockey?

När jag först började spela ishockey i Hockeyskolan var det mycket tack vare min morbror. Det är nog tack vare honom som jag fastnade från början. Han var en viktig förebild för mig när jag var yngre.

Vad har varit den största utmaningen under åren som du spelat ishockey?

Att satsa på ishockey och att tävla på så hög nivå som möjligt är tufft på många sätt. Den största utmaningen jag varit med om har varit att alltid vara förberedd till träning och matcher. Man märker själv och det syns snabbt om man slarvar med någon del av förberedelserna.

Vad är det bästa du upplevt?

Det bästa jag varit med om inom ishockeyn är svårt att välja ut. Ska jag välja en sak är det nog ändå säga att när jag blev draftad av Florida Panters och när jag fick åka över till USA. Då fick jag träna och spela med några av de bästa spelarna i världen och det är något som jag aldrig kommer glömma.

Vad gör du när du inte spelar ishockey?
Jag pluggar och jobbar en del förutom att spela ishockey. Något jag gillar att göra på fritiden är att spela golf, vilket jag gör en del när jag får tid över.

Till sist, ni åker mycket buss. Vilken är din favoritfilm?

Jag kollar inte så mycket på film, men ska jag välja en är det nog tusenbröder som är en gammal klassiker som alltid funkar.