Klubbnyheter

Intervju inför TV-pucken: Nils Fagerblom

I helgen spelas gruppspelet i tv-pucken för pojkar. Västergötland spelar sitt gruppspel i Stenungsund och i Västergötland finns det två spelare som spelat i Borås. Nils Fagerblom med moderklubb Borås Hockey, som inför denna säsongen flyttat ner till Växjö för spel i deras U16 regionslag, och Justus Herold med moderklubb Fotskäl HC, som idag spelar i Borås ungdomsverksamhet.

Vi tog ett kort snack med Nils och Justus inför turneringen. Så här säger Nils inför turneringen.

I helgen spelar ni gruppspelet i tv-pucken. Hur är känslan inför helgen?

Allt känns bra,  jag har tränat på bra här i Växjö och vi har har en bra känsla i laget i Västergötland.

Hur har resan varit från början på tv-pucken? Vad började ni med och vad har hänt?

Under året har det har varit en hel del olika uttagningar under våren och sommaren har det varit träningar runt om Västergötland på olika ställen.  Efter att truppen spikats för någon vecka sedan har det varit cup i Åmål och lite olika  träningshelger.

Hur har det gått för Västergötland i matcherna inför gruppspelet i helgen?

För oss har det gått rätt bra. I April-cupen kom vi två efter Småland. I helgen möter vi ungefär samma lag som vi träningsspelat mot. I förra helgen hade vi träningsmatch mot Bohuslän-Dal och den matchen vann vi med 12-1. 

Vad tror du om era chanser i årets turnering?

Vi som lag satsar såklart på att gå vidare till slutspelet.  Vi har ett bra lag tycker jag, en bra bredd i laget och många som bidrar på ett bra sätt. Det ska bli kul!