Klubbnyheter

Inför: Värnamo Hockey – Borås HC

| VÄRNAMO HOCKEY – BORÅS HOCKEY | ONSDAG DEN 10 NOVEMBER 19:00 | VÄRNAMO |

STREAMA MATCHEN HÄR

FÖLJ LIVERAPPORTERING |
STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Efter att vi blivit riktigt bortskämda med en riktigt bra hockeyhelg med två hemmamatcher på rad så är det nu återigen dags för våra krigare att sätta sig i BHC-bussen och ta sig an tre bortamatcher på raken. Först ut är Värnamo som BHC vann en riktigt härlig och komfortabel seger med 7-0 i det senaste mötet lagen emellan. Vi får se om vi kommer ha ett likande utfall nu när de möts igen eller om Värnamo har gjort sin hemläxa och kan ge BHC en tuff och jämn match.

Vi tog oss en liten pratstund med GP inför kvällens drabbning och checkade av läget såhär långt in i säsongen..

Nu är det dags för bortamatch, hur går tankarna där?
– Det är väl som vanligt skulle jag säga. Vi jobbar mycket med grunderna och vill att det ska fungera bra där och trycka hårt på det idag. Vi har inte riktigt fått kläm på vad för typ av material vi har att jobba med då sjukdomar och skador ställer till det för oss. Vi får se vad vi ställs emot och matcha det helt enkelt.

Nu har vi spelat en del omgångar och mött alla lag, hur skulle du vilja summera er prestation hittills och vad är det som gör att det fungerar så bra?

– Jag tycker att vi jobbar ihop som ett lag, både de som tillhör A-laget och de juniorer som spelar med oss som har försökt att anamma vårt sätt att spela på och gjort det väldigt bra. Våran laginsats är väldigt bra alla matcher som vi har, oavsett vilket motstånd vi har haft. Som idag, Värnamo är ett bra spelande lag och det kan bli en bra match av det, samtidigt som vi har mött lag som inte varit direkt ett spelande lag utan mer spelförstörande och spelat lite småfult, så tycker jag ändå att vi har tagit oss an den uppgiften jäkligt bra också. Vi har även en bra defensiv som är grunden till att vinna matcher och ha den tryggheten och tar det ansvaret framför eget mål. Något som jag lyft innan och som jag tycker är lite märkligt är att vi får spela så lite power play trots att vi är det spelförande laget… Sen har vi haft lite störningar i truppen med sjukdomar och långtidsskador på våra forwards, då har våra backar gjort ett riktigt bra jobb i defensiven och bidragit till en trygghet till de forwards vi ställt upp med. Annars är jag nöjd med allas deltagande i truppen, så den saken är väldigt klar. Något som vi har pratat om nu det senaste är hur vi ska fortsätta vår utveckling och hur vi ska bli ännu bättre och då har vi pratat om att kanske börja träna ännu hårdare, men samtidigt har vi täta matcher så det gäller att hitta balansen i det. Men vårt mål är att driva vidare vår utveckling ännu mer som lag och bli bättre och bli stabilare på alla punkter.

Prognosen inför ikväll:

– Några frågetecken på eventuella sjukdomar.

– Långtidsskadade är fortsatt Melwin Sundén och Alexander Kuvayev.

– Barulin vaktar kassen.