Klubbnyheter

INFÖR HEMMAPREMIÄREN!

| Borås Hockey – Värnamo Hockey | Onsdagen den 13 oktober 19:00 |  Lejonkulan |

| FÖLJ LIVERAPPORTERING |
| STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Som vi har väntat och längtat. Äntligen är det hemmapremiär – inför publik! Förra säsongen var inte lik någon annan. Upplägget kring matcherna var sig likt, vi hade TV-sändning, vi spelade upp introfilmen och hade intro, körde line-up osv – men det endast för 8 st åskådare. Lejonkulan har aldrig känts tommare. Men nu får vi äntligen ses igen! Nu är det match på riktigt!

Senast BHC spelade så plockade man med sig tre poäng hem från Ulricehamn. Nu är det Värnamo som kommer på besök till Borås och ska ta upp kampen om poäng. Vi hoppas självklart på en härlig stämning i ishallen och att många letar sig till Lejonkulan för att se BHC i hemmapremiären!

Under kvällen tog vi oss ett snack med GP inför matchen..

Det blev vinst i den senaste matchen med 3-0, vad tycker du om er insats?
– Jag tycker att vi hade ett klart spelövertag. Men när matchen står och väger så länge som den gjorde så blir det såklart svårt när vi inte vill släppa in något mål och samtidigt jagar utökning. Då får man inte riktigt till ett bra flow i spelet. Men jag tycker att vi visar bra karaktär där ute och jobbade hårt för vinsten. 

Barulin och Kuvayev gjorde debut, vad tycker du om deras första match?
– Väldigt bra. Barulin var trygg och stabil i målet och Kuvayev spred bra med energi till laget. Han jobbade mycket in på mål, bra med fysisk kontakt och så blev det nån utvisning som vart svårbedömd, han är ju väldigt stor och stark.. Helheten från Barulin och Kuvayev är bara positiva.

Hemmapremiär imorgon, hur går snacket inför den matchen?
– Vi är införstådda i att alla matcher kommer bli tuffa och jämna. För oss gäller det att ta ansvar och göra rätt saker där ute. Vi är ett jäkligt bra lag i den här serien, men det gäller att vi fortfarande sätter grunderna och spelar rätt ishockey. Vi behöver ha tålamod. Vi hade ett bra flow i power play under försäsongen, det vill vi hitta tillbaka till då vi vart väldigt stående i power play de senaste två matcherna, men vi jobbar på det. Sen tycker jag att vi städar bort bra i box play och kan vi sätta ännu mer press i den spelformeln så tror jag att vi kan bli ännu bättre. 

Nu är det första matchen utan restriktioner på publikantal, hur är känslan inför det?
– Vi hoppar att det kommer mycket folk och kollar. Vi är ett sevärt och stabilt lag med många sevärda spelare som lär dra åt sig lite extra folk. Så det vore jättekul om det kom mycket folk och kolla! 

Har vi några bortfall inför morgondagens match?
– Benjamin Magnusson och Niclas Karlsson är fortsatt borta.

Vem ställer du i mål?
– Barulin gör sin hemmadebut.