Klubbnyheter

Inför derbyt: Ulricehamns IF – Borås Hockey

OBS! Covid-pass gäller för detta evenemang!

· Ulricehamns IF – Borås Hockey · Måndag 6 december 19:00 · Lassarinken ·

STREAMA MATCHEN HÄR

FÖLJ LIVERAPPORTERING |
STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Nu är det äntligen dags för hockey igen! Och det är inget mindre än i ett hett Sjuhäradsderby borta mot Ulricehamn! Detta är grundseriens tredje och sista match mot UIF där Borås har gått segrande ur de två mötena. Kan BHC hålla i den goda sviten och knipa den tredje derbyvinsten? Vi hoppas få se många röd-klädda på plats då Ulricehamn idag har gratis entré! 

Inför kvällens drabbning kollade vi läget med GP och får det senaste nytt från laget!

Nu var det ett tag sedan, hur står det till?
– Jo tack det är bara bra! 

Första delmålet nåddes när vi vann borta mot IK Guts, segern innebar att vi har en säkrad plats AllTvåan, hur kändes det?
– Det hade jag faktiskt inget kläm på när matchen spelades och var vunnen, utan det läste jag mig till efteråt. Känslan då var ju givetvis jättebra att första delmålet är nått.

Vart kommer ert fokus att ligga de matcherna som är kvar innan juluppehållet och AllTvåan drar igång?
– Vi har diskuterat om vi ska börja träna hårdare. Samtidigt spelar vi väldigt många matcher och vi vill vinna de matcherna som är kvar. Vinna vill man alltid göra oavsett. Så vi har börjat köra en blandad träning där vi kör mycket hårdare vissa träningar. Men vi får inte köra ner oss, vi ska fortfarande vara fräscha och vinna de matcherna som är kvar. 

Är det som så att ni kommer låta vissa spelare vila matcher innan Alltvåan drar igång?
– Nja, vi har ju ett ganska stort bortfall på våra forwards, vilket vi har haft nu i över fem veckors tid. Så vi går på ganska tunt om folk och det gäller att inte köra ut sig. Vi kommer att fortsätta plocka upp våra juniorer och ge dom chansen. Sen om de inte spelar lika mycket som våra ordinarie spelare gör, så fyller det ändå ut så vi har 6 backar och 12 forwards redo. 

Albin har har storspelat de två matcherna vi har mött Nässjö, vad tänker du om hans prestationer?
– Jag är inte överraskad. Jag är glad, men inte överraskad. Vi har sett honom under varje träning och man ser att det kommer bli en jäkligt bra målvakt. Han jobbar på stenhårt. Han tävlar på varje träning och får väldigt bra hjälp av laget. Det är väldigt kul att se att hans hårda jobb har gett utdelning. 

Det måste kännas skönt att ha två så bra målvakter?
– Ja det är såklart väldigt skönt och betryggande. 

Hur är det med de spelarna som är borta just nu?
– Kuvayev är den som är närmast comeback. Men läkarna och sjukgymnasterna måste få säga sitt så han inte kommer tillbaka för tidigt. Han är med på träningarna men kör inte riktigt fullt ut än, så vi hoppas att han kan vara med fullt ut nästa vecka, men vi får se. Men han är absolut på god väg. 

Kvällens match borta mot Ulricehamn, hur ser laget ut?
– Det är samma lag som ställer upp som senaste matchen borta mot Nässjö, förutom att Anton Steiland är med igen och Barulin vaktar kassen. 

Ulricehamn uppmanar oss som reser från Borås att fylla på längst bort på läktaren så att alla får plats, då det är deras gratismatch idag!