Klubbnyheter

Härlig seger borta mot Grästorp!

Det blev tillslut 3 poäng borta mot Grästorp under onsdagskvällen. En match som stod och vägde redan efter den första spelade minuten.

Det syntes på långa vägar att BHC inte spelat match sedan den 9 januari. Period ett och två hade mycket mer att önska än det vi fick se. Passningarna nådde inte fram, hackigt spel och en obalans rörde runt. Efter ett friläge i den första perioden fick Grästorps med sig ledningen med 1-0 i två perioder. Sedan hände det vi alla boråsare väntade på – vändningen. Period 3 inleds med ett power play och där har BHC chansen att tidigt få in den viktiga kvitteringspucken. Efter passning av Berdnikov och Fredrik Eriksson så hittar Henrik nätet och 1-1 blir ett faktum. Målet ger luft under vingarna och en hel del självförtroende och kort där efter visar det ryska nyförvärvet Pavel varför han är här, och sätter sitt första mål för säsongen. Avgörandet kommer senare i tom målbur efter att Grästorp gör ett sista försök till att få in en kvittering, även där är Henrik målskytt.

Matchen i sin helhet hade ett bra tempo och Gröstorp var ett tufft motstånd som gav allt för att försöka plocka poäng från Borås. Men BHC städar upp efter sig i den tredje perioden och vinner matchen rättvist.

I mitten av andra perioden fick Albin Alexandersson utgå pga skada, skadeläget är i dagsläget oklart.

Efter matchen tog vi oss ett snack med tvåmålsskytten Henrik Eriksson.

MATCHFAKTA Grästorps IK – BORÅS HOCKEY

Slutresultat: 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Skott: 28-27 (9-6, 12-10, 7-11)
Utvisningsminuter Borås: 5 x 2 min
Utvisningsminuter Grästorp: 5 x 2 min
Power Play Borås: 33,33 %
Power Play Grästorp: 0 %
Domare: Fredrik Grube (Oscar Haglund, Dennis Gunnarsson)
Åsåkare: 177

MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

1-1 Henrik Eriksson (Fredrik Eriksson, Vadim Berdnikov)
1-2 Pavel Zdunov
 (Nico Joki, Anders Eriksson)
1-3 Henrik Eriksson (Alexander Kuvayev, Vladimir Malevich

All statistik från matchen ser du här!