Klubbnyheter

En klar seger i den första Alltvåanmatchen!

Foto: Anders Gustafsson, från kvällens match.

Premiären i Alltvåan kunde ju inte börja bättre! Det blev en komfortabelt seger hemma i Lejonkulan med 4-0 när Mjölby HC gästade.

Första perioden inleddes hårt från båda lagen och det smällde med tacklingar och målchanser omvartannat. När det bara hade spelats några få minuter så hade BHC satt hård press utanför Mjölbyamålet och hade två stolpträffar. Men det skulle inte röja länge innan BHC kunde näta, första målet i Alltvåan signerades Gustav Arvidsson efter dryga fyra minuters spel. Efter att första målet satt så fanns det bjudningar på fler och Borås kunde öka på ledningen och gå till pausvila med 3-0 på tavlan. Tempot i både period 2 och 3 drogs ned lite. Men det var en väl genomförd match vi fick se, med kloka beslut och med ett bra försvarspel och målvaktsspel – Barulin fick åter hålla nollan! En rättvis seger som BHC var välförtjänta av.

Mycket positiva besked var att Melwin Sundén, som vart borta pga en långtidsskada, äntligen var tillbaka! Och det visade han genom att göra 4-0-målet! Så här sa han efter matchen!

MATCHFAKTA BORÅS HOCKEY – MJÖLBY HOCKEY

Slutresultat: 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)
Skott: 33-18 (16-4, 6-8, 11-6)
Utvisningsminuter Borås: 2 x 2 min
Utvisningsminuter Mjölby: 3 x 2 min
Power Play Borås: 33,33 %
Power Play Mjölby: 0 %
Domare: Johan Ekelöf (Emil Johansson, Daniel Westin)
Åsåkare: 488

MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

1-0 Gustav Arvidsson (Anton Steilend, Melwin Wennström)
2-0 Philip Svensson
 (Anders Eriksson, Aleksandr Ossipov)
3-0 Gustav Arvidsson (Jakub Kanka, Philip Svensson)
4-0 Melwin Sundén (Anton Steiland)

All statistik från matchen ser du här!

Nästa match spelas nu på onsdag borta mot HA74 Sävsjö. Nästa hemmamatch spelas nu på fredag den 14 januari 19:00 hemma mot Boro/Vetlanda HC.