Klubbnyheter

DERBYSEGER MED 3-0 MOT UIF!

Säsongens första seger signerades i Sjuhäradsderbyt borta mot Ulricehamn med slutresultatet 3-0! En match som verkligen andades derby med heta känslor både på läktaren och isen, och en del domslut som fick dom flesta att vilja slita av sig håret.. Det märktes tydligt i atmosfären att vi alla som var på plats har längtat att se på hockey med publik igen! 

Matchen i sin helhet var det Borås som styrde redan när pucken släpptes. Det kan vi konstatera när vi ser tillbaka på skottstatistiken. Ulricehamn blev aldrig direkt farliga och skapade heller inte de vassaste chanserna. Målchanserna stod BHC för – och det var många. Ulricehamn kan tacka sin målvakt Albin Hakelid som gjorde en gedigen insats mellan stolparna och kunde stoppa BHC från att vinna med betydligt större siffror. Konstantin Barulins debut i BHC blev aldrig direkt svettig, men han spred ett stort lugn och en trygghet vilket är oerhört värdefullt och höll en mycket rättvis nolla. Någon som även satte stort avtryck hos oss alla med en gång var när Alexander Kuvajev debuterade i HC-tröjan – en spelare som inte viker ner sig och som står upp för laget i alla lägen!

MATCHFAKTA ULRICEHAMNS IF – BORÅS HOCKEY

Slutresultat: 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Skott: 14-41 (6-17, 2-18, 6-6)
Utvisningsminuter Borås: 7 x 2 min.
Utvisningsminuter UIF: 4 x 2 min + straffslag.
Domare: Edvard Lindström (Oscar Gustafsson, Anderas Mattsson)
Åsåkare: 406

Målskyttar och assister

0-1 William Svensson (Vadim Berdnikov, Fredrik Eriksson)
0-2 Henrik Eriksson (Vadim Berdnikov, Fredrik Eriksson)
0-3 Jakub Kanka (Melwin Sundén, Eddie Ahlmark)

Nu är det hemmapremiär på onsdag! BHC tar emot Värnamo och det går nu att köpa biljetter och seriekort. Vi hoppas på en riktig hockeyfest i Lejonkulan nu på onsdag! Varmt välkomna!