Klubbnyheter

DERBY! Inför Ulricehamns IF – Borås HC

| ULRICEHAMNS IF – BORÅS HOCKEY | SÖNDAG DEN 10 oktober 16:00 |  LASSARINKEN |

| STREAMA MATCHEN HÄR! | FÖLJ LIVERAPPORTERING |
| STÖTTA BORÅS HOCKEY – BLI MEDLEM |

Då var det äntligen dags för säsongens första derby och det rivstartar vi med att möta Ulricehamns IF på bortaplan! Både UIF och Borås har inlett säsongen med förluster så det lär vara två hungriga lag som suktar efter poäng under eftermiddagens drabbning. Vi hoppas att få se många boråsare på plats som hjälper HC till tre poäng!

Vi tog oss i vanlig ordning ett snack med GP..

Då tar vi oss an säsongens första derby, vad vet ni om Ulricehamn?
– Ja det gör vi. Vi har sett nån match som de har spelat. Så koll på dom har vi naturligtvis..

Nu har ni inte spelat match på över en vecka, vad har ni gjort för att bibehålla er matchform?
– Vi har försökt hålla uppe intensiteten på träningarna, jobbat mycket med ett rakare spel, spelet in mot mål samt att vi har tränat en del power play. Vi har haft väldigt bra fart i det vi gjort här under veckan och gjort det vi kan för att hålla uppe formen. Vi känner oss laddade.

Både vi och Ulricehamn har startat säsongen med noll poäng, det kommer säkerligen ligga revanschlust i luften. Vad tror du blir nyckeln för att gå vinnande ur den striden?
– Båda kommer såklart vilja vinna. Det kommer nog bli en jämn match, tror jag. För oss blir det viktiga att hålla oss till det som vi har tränat på och våga utmana, ta striden och sticka ut. Grundspelet kommer bli det viktigaste, speciellt i defensiven. Gör vi detta så tror jag vi har en bra chans.

Är det som så att Barulin och Kuvayev gör sin första match idag?
– Ja det stämmer, de är med och gör sin första match idag. Det ska bli spännande att få se dom spela. Det har sett väldigt bra ut på träningarna. Det är två dedikerade killar som verkligen kör.

Har vi några bortfall?
– Philip Svensson och Benjamin Magnusson är inte med idag, inte heller Niclas Karlsson som har hjärnskakning sedan tidigare. Vi plockar upp några juniorer inför dagens match så vi åker med fullt lag.

För att köpa matchen och streama den online trycker ni på ”STREAMA MATCHEN HÄR” längst upp. Och för laguppställning och liverapportering trycker ni på ”FÖLJ LIVERAPPORTERING”.