BORÅS HC J18, Klubbnyheter

Boråsspelare hemma efter landslagsuppdrag

Victor Schmidt Nielsen, född 2005, har nu landat i Borås igen efter U18 VM. Victor som har danskt medborgarskap har under april månad varit iväg och representerat Danmark i U18 VM i Frankrike.

Victor Schmidt Nielsen, till vardags i Borås Hockeys juniorverksamhet, har precis landat i Borås igen efter det senaste landslagsuppdraget. Victor har under säsongen varit uttagen till att både representera Danmark i U20 VM och nu senast i U18 VM.

Foto: Pic_arthur

U18-VM spelades mellan den 23 till 29 april i Angers, Frankrike. Danmark slutade på en andraplats och missade precis första platsen i gruppen. En förstaplats hade resulterat i att Danmark gått upp i den högst rankade VM-gruppen. För Victor var det en bra turnering och på fem matcher som de spelade gjorde Victor sex stycken assistpoäng från sin backposition.


Foto: Pic_arthur

Hemsidan tog ett snack med Victor i veckan när han landat i Borås. Så här tänker Victor om säsongen som varit och turneringen han precis avslutat.

Hemkommen från VM, hur är läget med dig?
Läget är bra. Jag känner såklart att man har spelat många matcher och hållet igång många dagar i streck nu.

Det har varit många matcher med landslaget för din del denna säsongen. Hur har det varit att vara iväg och representera ert landslag?
Det har varit en rolig säsong, med roliga upplevelser och såklart känns det ärofyllt att få representera Danmark. Att vara iväg i perioder under säsongen har ibland varit jobbigt men också väldigt roligt och lärorikt. 


Foto: Pic_arthur

Du är nyss hemkommen från U18-VM. Hur gick turneringen för dig?
För mig gick turneringen bra. Jag hade en tuff start de två första matcherna, men  inför tredje matchen kom jag tillbaka med ny energi. Den energin bar jag med mig resterande delen av turneringen. I det stora hela tycker jag att turnering var lärorik men också tufft att vi inte tog hem guldet.

Nu är säsongen avslutad för din del. Vad ser du fram emot nu?
Jag ser fram att utvecklas på bästa sätt och fortsätta bli en bättre hockey- och lagspelare. Nu är mina mål att kämpa för mycket istid under kommande säsong och förhoppningsvis i framtiden en plats i A-laget.


Foto: Borås Hockey