Klubbnyheter

BHC TOG 8:E RAKA SEGERN EFTER DERBYKROSS MOT NITTORP!

Igår åkte BHC till Nittorps för ett stundande sjuhäradsderby. Det var inte allt för längesedan som lagen senast möttes och det kunde helt klart ligga en hel del i hetluften som skulle kunnat spegla matchen. Men det var en relativt lugn drabbning med två lag som ställde upp för att spela en bra derbymatch.

Första perioden började lite  avvaktande och något försiktig och ställningen visade 0-0 efter första perioden. BHC hade några bra chanser för att sätta spräcka nollan redan i första, men det var i den andra perioden som man steppade upp i matchen och spelade med mer fart och ett snabbare passningsspel och höll Nittorp där man ville. Ser man till matchbilden i efterhand så var det inte mycket som talade för att Nittorp skulle orka vända matchen när det stod 0-3 på tavlan efter den andra perioden. Nittorp drog i sin största växel i slutminuterna av matchen och var ute efter att få hål på Barulin och spräcka nollan, trots att BHC då ledde med 0-5. Men att få hål på Barulin hade krävt mycket mer än så – otroligt stabil och lugn i kassen och bjöd även den tillresta Boråspubliken på lite show. BHC kunde spela av den tredje perioden lugnt och sansat och kunde även utöka ledningen med två mål till och derbyonsdagen slutade med ännu en seger för BHC med 0-5.

Borås Hockey tackar de tillresta supportrarna som hjälpte BHC till ännu en seger och tog över totalt i Nittorps Ishall!

Lite rolig statistikläsning: BHC är 100% i Boxplay och leder därmed boxplay i sin serie och leder även i Power Play på 34.78%. Vadim Berdnikov leder i poängligan med sina 14 poäng och Barulin leder med sina räddningsprocent! 

MATCHFAKTA NITTORPS IK – BORÅS HOCKEY

Slutresultat: 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)
Skott: 25-38 (8-12, 7-17, 10-9)
Utvisningsminuter Borås: 2 x 2 min + straffslag för Nittorp
Utvisningsminuter Nittorp: 5 x 2 min
Domare: Klas Holm (Adam Bardh, Albin Andersson)
Åsåkare: 448

SE ALL STATISTIK FRÅN MATCHEN HÄR
MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

0-1 (PP) Vadim Berdnikov (Henrik Eriksson, Anders Eriksson)
0-2 (PP) Nico Joki (Jacub Kanka)
0-3 Gustav Arvidsson (Henrik Eriksson, Vadim Berdnikov)
0-4 Jucub Kanka (Benjamin Magnusson, Anton Steiland)
0-5 Oskar Hallqvist (Nico Joki, Love Wendell)

 

Glöm nu inte av vårt riktigt bra erbjudande som vi har där ni kan köpa båda helgens matcher för ett pris!
LÄS MER HÄR!