Klubbnyheter

BHC besegrade serietvåan och tog kliv upp i tabellen!

Serietvåan Mjölby HC kom till Lejonkulan och fick åka hem utan några poäng och det blev full pott till BHC, som gick för fjärde raka vinsten! 4-1 till våra Knallekrigare!

Mjölby ställde upp bra och det blev en bra kamp lagen emellan under onsdagskvällen. BHC höll till stor del taktpinnen i matchen och var stundtals helt överlägsna. Men det var inte utan att BHC verkligen fick kämpa och jobba hårt för det. Mjölby hade ett bra passningsspel och lyckades bryta in i BHC-förvaret – men där stod Barulin redo. Mjölby gav oss en riktigt bra match, men Borås vinner välförtjänt. Trot att MHC reducerade till 2-1 så blev det aldrig direkt skakigt och BHC’s utökning till 3-1 kom knappt 3 minuter efter Mjölbys reducering i ett friläge av Aleksei Sibirtsev. Den goda trenden med uppoffringar, ett riktigt lagspel och kämparglöd lever alltså vidare – en fröjd för ögat att se! Segern innebar dessutom att vi kliver upp till en tredjeplats i tabellen med två matcher mindre spelade! Vi kan också tillägga att Konstantin Barulin inte bara motade 26 av 27 skott, utan han signerades också för säsongens första assist vid 3-1-målet!

Nico Joki blev 2-0 målskytt och säger såhär efter vinsten.

 

MATCHFAKTA BORÅS HOCKEY – MJÖLBY HOCKEY

Slutresultat: 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Skott: 46-27 (11-4, 19-12, 16-11)
Utvisningsminuter Borås: 3 x 2 min.
Utvisningsminuter Mjölby: 2 x 2 min.
Domare: Jesper Svensson (Jesper Petersson, Elias Karlsson)
Åsåkare: 611

MÅLSKYTTAR OCH ASSISTER

1-0 Alexander Kuvayev (Vadim Berdnikov, Henrik Eriksson)
2-0 (PP) Niko Joki (Aleksei Sibirtsev, Gustav Arvidsson)
3-1 Aleksei Sibirtsev, friläge (Philip Svensson, Konstantin Barulin)
4-1 Philip Svensson (Anders Eriksson, Aleksei Sibirtsev)

Highlights från matchen

 

Nästa hemmamatch spelas redan imorgon fredag den 22 oktober kl 19:00. Då är det derbyfredag – Nittorps IK kommer på besök! Köp din biljett HÄR redan nu! Vi rekommenderar (som alltid) att göra förköp för att minska köer vid entrén!