BORÅS HC J20, Klubbnyheter

Tränarpresentation J20 region 2022-2023

Nu är det dags att presentera kommande säsongs tränare för J20. Karl Wengdahl kommer kliva in som headcoach för J20 och han kommer assisteras av Samuel Pavasson.

Karl kom till Borås och J20 inför förra säsongen och Samuel har nu varit i J20 laget under två säsonger. Tillsammans har de gjort ett bra arbete med J20 gruppen under säsongen som varit. Till kommande säsong har vi valt att göra om rollerna och arbetsuppgifterna, men fortsätta bygga vidare på samarbetet mellan Karl och Samuel.

Presentation av Karl:

Karl kommer att vara huvudtränare och lägga sitt främsta fokus på gruppen som helhet, spelidén och ha det övergripande ansvaret för laget, han kommer även vara med som instruktör på hockeygymnasiet 1-2 gånger i veckan.

Presentation av Samuel:

Samuel kommer att vara assisterande tränare och kommer tillsammans med Karl arbeta med att utveckla spelidén i laget. Samuel kommer även ansvara för spelarnas individuella utveckling både på och utanför isen.

Kommentar från Karl:
Du har förlängt med ett år, hur känns det?

Det känns jättebra. Jag trivdes bra under hela förra säsongen, jag gillar sättet man arbetar på i föreningen och vart man vill med föreningen så det var ingen tvekan att förlänga.

Vad tycker du om säsongen som var?

Förra säsongen så tycker jag vi blandar våra resultat och prestationer. Vi hade perioder under säsongen som vi dippade rejält i både resultat och prestation samtidigt som vi hade perioder under säsongen med bra resultat och prestationer. Vi hade svårt att få spelet att klicka under en längre tid och behöver bli mer jämna till nästa säsong. Men vi lyckades ändå att ta en fjärde plats och det blev ett steg framåt för J20 även om vi ville nå högre. Det var också kul att se utveckling på spelarna där vi hade flera spelare som fick prova på matcher med vårt A-lag.

Vad är förväntningarna inför kommande säsong?

Jag är väldigt hoppfull inför kommande säsong där vi har som mål att komma topp 3. Sen den första dagen på försäsongen så har det sett bra ur där vi utvecklas varje dag. Jag tycker vi har en bra grupp där vi har ett bra driv i gruppen där alla vill komma till ishallen varje dag för att utvecklas. Gruppen tävlar också otroligt mycket vilket vi kunde sakna lite förra säsongen. Sen hade vi flera 04:or uppe i J20 förra säsongen så kan vi använda vår erfarenhet till kommande säsong så tror jag vi kan utmana ännu mer denna säsongen. Viktigt blir att få den nya gruppen att snabbt komma ihop samtidigt som vi på isen behöver bli mer jämna i vår prestation. Sen tror jag också att nivån på J20 Region kommer att höjas inför kommande säsong med tanke på de nya lagen som tillkommer. Så det blir en tuff serie men där vi ska vara ett av topplagen.

Kommentar från Samuel:
Du har förlängt med ett år, hur känns det?

Det känns jättebra att få fortsätta i Borås HC även under säsong 22/23, mitt mål från det att den gångna säsongen tog slut var att få möjligheten att fortsätta även under nästa säsong. Jag har enda sen dag ett trivts i föreningen, både med det sportsliga samt med mina kollegor runt verksamheten. Här i Borås erbjuds även jag en fin miljö med rätt faciliteter och förutsättningar för att fortsätta utvecklas som tränare. Ska utöver det bli väldigt kul att få fortsätta mitt påbörjade samarbete med Kalle som startade förra säsongen.

Vad tycker du om säsongen som var?

Säsongen som var tycker jag blev väldigt lärorik både för mig och för spelarna. Vi sattes under perioder för stora prov och fick tillsammans som grupp jobba med att hitta rätt vägar och lösningar för att uppnå bästa resultat. Spelmässigt presterade vi tyvärr på en lite för ojämn nivå sett över hela säsongen, då vi hade höga toppar men tyvärr även lite för djupa dalar, vilket gjorde att vi inte kunde nypa en plats topp-3 utan slutade 4 i tabellen. Det jag tar med mig från säsongen är utöver bra matcher och fin utveckling på killarna även den glädjen som gruppen upplevde tillsammans.

Vad är förväntningarna inför kommande säsong?

Jag har höga förväntningar inför nästa säsong! Tycker starten på försäsongen har sett bra ut, många killar som är noggranna med att skapa de bästa förutsättningarna inför säsongsstarten. De visar även upp en enorm vilja till att tävla och framförallt vilja vinna i alla moment som går. Jag känner mig extremt revanschsugen efter fjärdeplatsen förra säsongen och gruppen känns väldigt målmedveten.