BORÅS HC J18

SLUTRESULTAT: Borås HC – Frölunda HC

Borås hade idag sin hemmapremiär mot Frölunda HC. Det var nn välbesökt och rafflande match som var jämn in i det sista. Frölunda är något starkare i slutskedet av matchen och vinner med 1-4.

Förra säsongen när lagen möttes vann Frölunda två matcher av två. Båda matcherna slutade 3-0 till Frölunda. Idag när lagen möttes tar Borås ledningen i powerplay. Frölunda kommer tillbaka och kvitterar och tar ledningen i andra perioden och i sista perioden utökar de sin ledning och vinner med 1-4.

Tränarna säger så här efter matchen.
Hur är känslan direkt efter matchen?

Surt med förlusten och vi är inte nöjda med att tappa poängen mot Frölunda på hemmaplan. I första perioden har vi bra tryck i vårt spel. I andra är vi lite för passiva i inledningen vilket gör att vi tappar lite energi. 

Vad saknades i matchen för att vinna?

Något vi har som som fungerar bra i gruppen är lagmoralen och karaktären hos spelarna. Spelarna i laget krigar varje byte för varandra och gör ett starkt jobb för varande. Det vi behöver jobba på är detaljer i spelet med puck som vi fokuserar på just nu för att hitta fler lägen att göra mål på.

Hur är planerna för kommande vecka?

Vi är lediga imorgon eftermiddag och på lördag utvärderar vi dagens match och vänder bland. Ny match på söndag när vi ska ner till Karlskrona för att jobba hem en ny tre-poängare.

Matchfakta:

Målskyttar: Simon Björklund
Skott: 21-34 (10-10, 7-10, 4-14)
Publik: 150