A-Lag, Klubbnyheter

Matchens profil inför Borås HC – Tyringe SoSS: Alfons Bonander

Det är dags för träningsmatch och Borås möter Tyringe SoSS nu på onsdag den 7 september.. Tyringe SoSS avancerade, likt Borås, upp från HockeyTvåan till HockeyEttan inför den kommande säsongen..  Matchens profil till matchen är Alfons Bonander, som senast kommer från Växjö Lakers J20 nationell. Alfons har Borås som moderklubb och laddar nu för att konkurrera på seniornivå för första gången. Lär känna honom inför matchen!

Hur inleddes din hockeykarriär?

Min hockeykarriär inleddes när jag var i 6-årsåldern. Det var då som mina föräldrar tog med mig ner till ishallen för första gången och jag fick börja träna och spela ishockey i hockeyskolan. Jag tyckte det var roligt redan från början även fast jag knappt kunde stå på isen.

Vad är det som gjort att du fastnat för ishockey?

När jag var liten spelade jag både fotboll och hockey under många år. Det som gjorde att jag fastnade för hockeyn var just farten som det är i spelet. Jag gillar att det går fort och att man behöver kunna göra flera saker samtidigt i fart.

Vad har varit den största utmaningen under åren som du spelat ishockey?

Min största utmaning har varit att kunna tänka positivt även fast allt inte går som man tänkt sig. Under min uppväxt har man stött på många roliga, men också utmanande stunder. Jag tycker att jag har lärt mig hantera motgångar genom åren men man kan alltid bli bättre.

Vad är det bästa du upplevt?

Jag har flera bra minnen från när jag var yngre och var  iväg på cuper och turneringar. Det var alltid roligt att få spela mot många olika lag under en eller flera dagar, det blev såklart roligare om man vann finalen också.

Vad gör du när du inte spelar ishockey?
När jag inte spelar hockey gillar jag att umgås med vänner. Jag gillar även att spela andra sporter som golf, fotboll och padel.

Till sist, ni åker mycket buss. Vilken är din favoritfilm?
Jag kollar inte så mycket film utan mest serier. En serie jag tycker är riktigt bra är Peaky Blinders.