A-Lag, Klubbnyheter

Intervju med Robin Höglund inför matchen mot tyringe

Inför fredagens match har vi träffat BHCs bjässe Robin Höglund. En match som blir speciell för Robin då han kommer ställas mot sin lillebror Johan Höglund.
Hur har din första tid i Borås varit?
Jättebra, starten har varit kanon om vi bortser från resultaten på isen så har det personligen varit kanon att komma till Borås. Jag har egentligen varit på bortais sedan gymnasiet när jag flyttade till Troja Ljungby och sen en vända i USA, några hockeyettan klubbar och sen USA igen följt av Borlänge och nu senast Boden. Så det känns verkligen som jag kommit hem, hela familjen är nere från Mölndal. Vi hade match i fredags och sen söndag, där mellan en träning kl. 10 i lördags och sen kunde jag åka hem och hälsa på mormor, farmor och så vidare, det har aldrig gått tidigare och det betyder mycket för mig.
 
Sen märkte jag förra året när vi mötte Borås med Boden att BHC har något på gång, laget är bra. Jag var förbi här i somras, när jag var hemma i Mölndal, och imponerades av faciliteterna. Det är grymt bra förutsättningar för en klubb i ettan, gym, fystränare, allt runtomkring är superseriöst. Det finns ingenting runt omkring som jag har synpunkter på, det är kanon. Jag har varit runt på ett par ställen och det finns ett par rishögar runt om i landet som jag inte förstår hur de kan spela hockey i. 
 
Senast var du i Boden, hur var det att spela där uppe?
Det var rock and roll på ett positivt sätt, det ska vara så där uppe. De gör en grej av matcherna, arenan ligger bra till och det drar folk dit.
 
Vad gör du på dagarna i Borås?
Det är fys och is varje dag. Jag går upp kl. 06.20, är på jobbet på Ahnviks strax efter 07.00 och jobbar till 12. Hem, käka och sen ner till hallen så jag är på plats vid 13. Sen är det is, ta hand om kroppen så mycket som möjligt. Sen nästa grej med Borås är att vi har möjlighet att göra det proffsigt, jag kan göra hela jobbet och vara klar strax efter 16, i många andra klubbar gör man samma grej och är hemma vid 19, det är stor skillnad i förutsättningarna. Man kan säga vad man vill med det är inte lätt, ska du orka måste du vara proffsig i både huvud och kropp när du väl kommer till träning. Har du varit uppe sedan 06, jobbat till 16 och ska sen ner och leverera på träningen då är det inte optimalt. Här är alla i laget superseriösa. 
 
Och efter ishallen, vad gör du då?
Jag bor med tjejen, vi har tagit lite promenader i stan, vi lagar mest mat hemma men har varit runt och testat en del resturanger i stan. I lördags var vi ett gäng från laget nere på Orangeriet och käkade lunch efter träningen och det är fint där nere vid Sandwalls plats särskilt nu när det varit några soliga höstdagar.
 
Din bror, Johan, spelar i Tyringe och nu möts ni på fredag, hur känns det?
Det kommer bli kul. Vi har möts en gång tidigare, innan Covid när jag spelade i Borlänge och han i Boden, de hade ett superlag då. Det skiljer tre år på oss men efter det fick vi chansen att spela ihop i Peroria Rivermen utanför Chicago. Vi hade tur, vi startade i olika lag men sen behövde vi en back och jag tryckte på att jag har en brorsa i närheten det ena ledde till det andra. Riktigt kul, spela ihop med brorsan i USA, det låter som en barndomsdröm va? Sen kom Covid så allt stängde ner och vi åkte hem. Sen hamnade vi ihop i Boden igen innan han stack till Polen inför förra säsongen.
 
Nu har han en ganska stor roll i Tyringe så vi kommer stöta på varandra på isen och det ska bli kul. Särskilt nu när det är en så viktig match, det är det för båda lagen. Vår försäsong började bra, vi har allting i laget som vi behöver men ibland knackar det. Det är hockeygudarna som inte vill att pucken ska studsa med oss, åtminstone har det känts så i de senaste tre matcherna. I första matchen mot Karlskrona gör vi en tapper insats, vi förlorar matchen men jag tycker likaväl att vi kunde vunnit. Sen var jag avstängd och missade ett par matcher men senast tycker jag återigen vi har bra fart på grejerna men det vill sig inte. Vi gör ett mål med tre sekunder kvar och vi får mycket mot oss. När Anders Eriksson blir tacklad i ansiktet så åker jag dit och säger väldigt lugnt att så gör man inte, deras kille får ingenting och jag en två roughing. Precis som att jag hade slagit killen? Vi får med oss en utvisning, det är kanske inte det som vi faller på men powerplay är en stor grej för oss. 
 
Det är fem matcher vi spelat och det är bara köra på nu. 
 
Hur är självförtroendet idag efter den tunga starten? 
 
Det märks inte, det är inget snack vi kämpar och kör, alla är på rätt spår. Det ska börja studsa rätt så är det bara att köra. Den dåliga starten rinner av oss, vi vet att vi kan vinna mot alla lag. Det har sett lite ängsligt ut, det svängde lite mot Vimmerby, kanske lite för mycket. Sen har vi haft lite misstag som de andra lagen tar vara på. Det är något konstigt byte, pucken studsar och så vidare. Vi har inte blivit utspelade på något sätt, jag tycker vi har det i oss och detta kommer vända.
 
Det är nu på fredag det är match, kommer hela släkten från Mölndal och tittar?
Jag kommer få dra i ett par trådar för att få loss lite platser i närheten av de jag brukar ha, det kommer nog 20 st och tittar, sen har jag sagt till hela Ahnviks att de ska komma så det kommer bli bra med folk från min sida. Det ska bli skitkul och förhoppningsvis bra med folk på läktarna. 
En uppmaning till Boråsarna är att komma till hallen och hålla koll på Tyringes nummer 90, vi kan utlova fysisk hockey från båda bröderna Höglund som är väl värd entrépengen.