A-Lag, Klubbnyheter

Äntligen 3 poäng!

Det var bra stämning bland de 728 åskådarna som tagit sig till Borås Ishall för att se Borås-Tyringe och samtidigt hylla Borås tidigare tränare Gunnar Persson som tackades av innan nedsläpp.

Borås började matchen i bra tempo och tryckte ner Tyringe de första minuterna men likt så många gånger tidigare denna säsong så kommer en spelvändning och det blir uppförsbacke för oss redan med 3.41 på klockan. Efter drygt halva matchen kom även 0-2 och det var inte beskrivas som begravningsstämning i Borås Ishall utan snarare väldigt frustrerat både i hemmabåset och på läktaren.

Henrik Eriksson #36 svarade efter matchen på frågan hur man påverkas av den tunga starten och att sen ligga under med 0-2 på hemmaplan mot tabelljumbon:

”Det är klart man påverkas, vi är inte mer än människor. Vi börjar bra men ändå leder de med 1-0 efter första. Det är pressat läge, sen när vi gör första får vi lite energi och sen jobbar vi oss in i det, det är RIKTIGT starkt att vända en sådan här match.”

Som ”Henke” säger så vändes frustrationen till hopp ganska snabbt, drygt 1.30 efter Tyringes 0-2 klev Niko Ahoniemi fram, tog sin egen retur och det var reducerat. Den finska showen fortsatte i tredje perioden när Filip Bratt slår en lång fin pass upp till Ahoniemi på borte blå som driver in i zon, lurar målvakten och hänger dit kvitteringen.

Med 6 minuter kvar kom det förlösande 3-2 målet, Henrik Eriksson spelar fint över till Anders Eriksson som mitt i slottet flyttar pucken i sidled och sätter det matchavgörande 3-2 målet.

 

Sista minuten har Tyringe bra tryck men Barulin kan med hjälp av vilt kämpande lagkamrater avstyra Tyringes forcering.

Tvåmålskytten Niko Ahoniemi #27 sa såhär efter matchen:

”Självförtroendet var noll efter den tuffa inledningen med ett par fruktansvärda förluster. Det är skönt att få självförtroendet tillbaka. Det är mycket roligare att spela när man har det självförtroendet. Vi var stressade ett tag under matchen, hockey är ett mentalt spel.”

Vad säger du om din egen insats idag?

”Det var lite bättre än tidigare men det är inte mitt bästa. Det kommer komma. Idag var en bra vinst, det var inte enkelt men vi gjorde det, vi behöver poängen.”

Vi får tacka spelarna som krigade till sig dessa tre poäng, Gunnar Persson för sina insatser och Redline Support som återigen skapade tryck i hallen. Nästa hemmamatch är fredagen den 27:e oktober, vi hoppas på minst lika bra tryck i hallen då.