Borås Hockey förstärker
A-lag - Nyheter

Borås Hockey har nöjet att presentera tre nya spelare och en ”gammal”. Det handlar om att förstärka på varje position i laget.

Alexander Bengtsson

Kommer senast från danska Odense dit han vart utlånad från IK Oskarshamn. En mycket kompetent målvakt som ansluter för att öka konkurrensen på den positionen och om det skulle hända något så har lagledningen två bra målvakter att välja mellan. Länk till profil på Eliteprospects.

Joshua Karlsson

En ung lovande back som kommer från Borås som vänder hemåt för att förstärka backsidan. I dagsläget har vi två skadade backar och då blir Joshua ett tillskott. Senast kommer Joshua från spel i division 2 och innan dess spelade han i Moras J20. Länk till profil på Eliteprospects.

Emanuel Åström

Är en forward som kommer för att få fart på målskyttet. I Mörrum GoIS denna säsong har han gjort 17 mål och Emanuel har även erfarenhet från Elitserien med Rögle BK. De senaste åren har det dock blivit spel i division 1 i Mörrum. Emanuel är en stor forward som jobbar hårt i varje moment. Länk till profil på Eliteprospects.

Erik Svenningsson

The King is back! Åtminstone förväntas han träna för fullt mycket snart och det återstår att se om det blir en comeback. Han säger själv att det hänger på om han känner själv att han kan tillföra laget något. Erik som större delen av sitt liv har spelat i Borås Hockey och var en bidragande faktor till att laget tog sig upp till Allsvenskan 2007 och det var då senast som Erik spelade en match i Boråsdressen, efter det blev det en match för Ulricehamns IF, så det var ett tag sedan som han spelade en match. Länk till profil på Eliteprospects.

 

Nyheter A-laget

 
Första träningsmatchen på hemmaplan
29 aug, 2015

Klockan 16.00 i morgon söndag är det nedsläpp för träningsmatchen mot Kungälv.

– Nu gäller det att hitta jämnheten i spelet. Vi har haft bra toppar men också alldeles för djupa dalar hittills. Vi behöver en balans mellan enkelhet och kreativitet, säger Hasse Hansson.

Anton Stålnacke, Anton Ellerstrand är sjuka.

Laget (med reservation för ändringar): Andrej Vasiljevic, Emil Norrman – Richard Wanner, Joshua karlsson, Turbo, Fredrik Lindqvist, Albin Ericson Waldeborn, Linus Bjelke, Jennifer Wakefield, Christian Bjelke, Kristian Luukkonen, Casper Estola, Marcus Harrysson, Martin Kämpe, Simon Kämpe, christoffer Holst, Elias Nilsson, Linus Karlsson, Robin Johansson

Varmt välkomna!

Läs mer...
 
Meriterad hockeyprofil blir tränare i Borås Hockey
18 aug, 2015
Precis som en del av er säkert redan läst i BT nu på morgonen, är det äntligen klart vem som blir Hasse Hanssons högra hand. Och det är ingen mindre än den välmeriterade och numera pensionerade spelaren Mikael Svensk som kliver in i båset som assisterande tränare.

– Jag har haft Mikael i tre klubbar och försökte övertala honom till BHC förra säsongen men då ville han vara trogen sin moderklubb Ulricehamn. Men nu när han inte längre ska spela så gick det lättare. Med sin erfarenhet och personlighet blir Mikael en bra kraft som vi kommer att ha mycket nytta av, för hela laget och som bas för backarna, säger Hasse Hansson.
Läs mer...
 
OS-mästarinna till Borås Hockey
12 aug, 2015

Borås Hockey gör under den första träningsveckan på is en något annorlunda värvning. Det är den kanadensiska VM- och OS-mästarinnan Jennifer Wakefield, som tar plats i truppen. Under förra säsongen hjälpte hon både Linköpings damer att vinna SM och testade herrhockey i division 3-laget IK Guts.

Jennifer Wakefield beskriver sig själv som en powerforward som gillar att skjuta men som självklart också anpassar sig till den roll hon får.
– Jag imponerades framför allt av hennes speed under VM i våras i Malmö, det ska bli spännande att se henne hos oss, säger Hasse Hansson, tränare i Borås.

Det är viljan att ständigt utvecklas som får den 26-åriga forwarden att anta utmaningen i Borås. Hon följer därmed i Hayley Wickenheisers fotspår. Wickenheiser, också hon från Kanada, spelade 21 matcher för Eskilstuna-laget Linden under säsongen 2008-2009.

Läs mer...
 
Kroatisk målvakt till Borås Hockey – isstart ikväll!
10 aug, 2015

Borås Hockey fyller lagom till dagens isstart på truppen med den kroatiske målvakten Andrej Vasiljevic.

– Det är en skicklig och modern målvakt som jag har hört mycket gott om. Han har tillhört så väl finska HPK:s som KHL-laget Medvescak Zagrebs organisationer. Han tar nu chansen hos oss, allt för att få spela många matcher. Givetvis räknar jag också med att vår egen Dennis Lundin tar upp kampen om förstaspaden, säger tränare Hasse Hansson.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=57234

Välkomna till ishallen idag! A-laget tränar 18.05-18.55. Obs! Träningen är i B-hallen!

 

Läs mer...
 
Isstart på måndag klockan 18.05
07 aug, 2015

På måndag 10 augusti går 2015-16 års A-lag på is. Tränare Hasse Hansson hoppas fortfarande på att få in lite spetskompetens i truppen men ser ändå säsongen an med tillförsikt.

– På backsidan har vi nu sex kontrakterade spelare, inklusive nye Jonatan Nilsson och hemvändaren Joshua Karlsson.

Åtta forwards finns med på listan.
– Här har vi ju spelare med urkrafter som Simon Kämpe och Christoffer Holst och jag förväntar mig bland annat att Anton Stålnacke och Albin Waldeborn tar ytterligare steg i utvecklingen. Christopher ”Turbo” Persson Smith ska bli spännande att se i år och även Elias Nilsson. Och om bara Anton Ellerstrand får vara frisk kan även han ta ett steg framåt. Och det finns ytterligare potential.

Även några tryoutspelare finns med när truppen går på is. Dessa är de båda Bjelkekusinerna från Gislaved – Linus, back som senast spelade i Nittorp och sistaårsjunioren och forwarden Christian. Dessutom kommer Robin Johansson, forward och tidigare juniorspelare i Borås, senast i Alingsås, att ta chansen att slå sig in.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Tre Boråsare Med i Tv-Pucken!
05 aug, 2015

Tre spelare från Borås har tagit plats i det slutgiltiga Tv-puckslaget för Västragötaland!

William Svensson, Filip Svensson och Målvakten Karl Sjöberg är de grabbar som ska vara med och representera Västragötaland. Vi önskar de all lycka!

Läs mer...
 
Boråsare debuterade i SHL!
06 mar, 2015

Igår kväll debuterade Martin Karlsson i Färjestad BK:s A-lag i SHL. Martin är uppväxt i Borås och hann spela två säsonger i juniorerna innan han lämnade BHC till förmån för Färjestad när han började gymnasiet. Martin är en nittonårig forward (född 96) som normalt sett spelar i J20-laget (22 poäng på 25 matcher denna säsong) och går sista året på gymnasiet.

– Det var såklart lite nervöst innan matchen med allt runtomkring..
De har varit en dröm ända sen jag var liten och spelade i Borås att får spela i SHL. Matchen kändes ganska bra för att vara första matchen och jag fick mer speltid än vad jag trodde jag skulle få, säger Martin.

Martin har denna säsong också spelat 2 matcher (1 poäng) för Forshaga i division 1.

Läs mer...
 
on. 02 sep. 2015 19:00
Sörhaga/Alingsås Hockey
www
Borås Hockey
www
---

Alltvåan Södra

# Team M V O F P
1 Tyringe SoSS 14 10 1 3 32
2 Hanhals IF 14 8 1 5 26
3 Bäcken HC 14 7 2 5 24
4 Alvesta SK 14 7 2 5 23
5 Boro/Vetlanda 14 6 2 6 21
6 Borås Hockey 14 4 3 7 17
7 Tibro IK 14 5 0 9 15
8 Lund Giants HC 14 3 1 10 10

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons