Borås Hockey förstärker
A-lag - Nyheter

Borås Hockey har nöjet att presentera tre nya spelare och en ”gammal”. Det handlar om att förstärka på varje position i laget.

Alexander Bengtsson

Kommer senast från danska Odense dit han vart utlånad från IK Oskarshamn. En mycket kompetent målvakt som ansluter för att öka konkurrensen på den positionen och om det skulle hända något så har lagledningen två bra målvakter att välja mellan. Länk till profil på Eliteprospects.

Joshua Karlsson

En ung lovande back som kommer från Borås som vänder hemåt för att förstärka backsidan. I dagsläget har vi två skadade backar och då blir Joshua ett tillskott. Senast kommer Joshua från spel i division 2 och innan dess spelade han i Moras J20. Länk till profil på Eliteprospects.

Emanuel Åström

Är en forward som kommer för att få fart på målskyttet. I Mörrum GoIS denna säsong har han gjort 17 mål och Emanuel har även erfarenhet från Elitserien med Rögle BK. De senaste åren har det dock blivit spel i division 1 i Mörrum. Emanuel är en stor forward som jobbar hårt i varje moment. Länk till profil på Eliteprospects.

Erik Svenningsson

The King is back! Åtminstone förväntas han träna för fullt mycket snart och det återstår att se om det blir en comeback. Han säger själv att det hänger på om han känner själv att han kan tillföra laget något. Erik som större delen av sitt liv har spelat i Borås Hockey och var en bidragande faktor till att laget tog sig upp till Allsvenskan 2007 och det var då senast som Erik spelade en match i Boråsdressen, efter det blev det en match för Ulricehamns IF, så det var ett tag sedan som han spelade en match. Länk till profil på Eliteprospects.

 

Nyheter A-laget

 
Niklas klar och match mot Kungälv
20 sep, 2014

I morgon söndag är det dags för ytterligare en träningsmatch, nu mot Kungälv på bortaplan med start klockan 16.00. Tränare Hansson hoppas framför allt att grundspelet ska sätta sig under de sista träningsmatcherna.

Vi passar också på att presentera den svensk-amerikanske forwarden Niklas Almström, född 90, som varit i Borås på tryout sedan i augusti.
– Han har flera strängar på sin lyra och tillför saker både i själva spelat och med sitt hårda jobb, säger sportchef Richard Andersson.

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för Borås Hockey som har en jättebra organisation med väldigt bra människor. Jag är lycklig över att få vara en del av detta. Jag hoppas att min speed, smartness och mitt hårda jobb kan hjälpa laget att vinna matcher under säsongen, säger Niklas, som har svensk pappa och därför ofta varit i Sverige allt sedan ha var liten.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=18832

Läs mer...
 
Seger mot Kållered
17 sep, 2014

Matchen mot Kållered slutade med vinst, 0-4
– Zacke höll oss inne i matchen i två perioder då vi spelade svårare än vad vi klarade av för dagen. Starkt att vi kan ta oss samman i tredje och spela enkel, smart ishockey och det är därför vi vinner, säger Hasse Hansson.
0-4 (0-0, 0-1 och 0-3). Skott 28-35 (9-12, 10-8 och 9-15). 0-1: Danny Mattson (Simon Kämpe). 0-2: Martin Björklund (Danny Mattson och Niklas Almström). 0-3: Christoffer Holst (Simon Kämpe och Andreas Lindblom). 0-4: Simon Kämpe (Alexander Wallgren)

Läs mer...
 
BHC skriver med try-out-spelare
16 sep, 2014

I slutet av föregående vecka skrev Borås Hockey ettårskontrakt med forwarden William Wallin, född 94, och tvåårskontrakt med backen Simon Larsson, också han född 94, som båda varit i Borås på tryout sedan i början av augusti.

– Både Simon och William är unga och utvecklingsbara spelare som breddar vår trupp. Simon är en vältränad och rörlig back medan William är en rivig och hårt arbetande forward. Simon studerar på högskolan i ytterligare minst två år och William har precis fått boende och söker just nu sysselsättning, säger sportchef Richard Andersson.

– Jag har skrivit på för Borås, för att klubben är väldigt seriös och siktar för att spela i en högre Serie. Denna klubb kan även hjälpa mig att bli en bättre ishockeyspelare och det är främst det jag vill. Jag kommer bidra med hög fart, och att försöka skapa god energi både på och utanför isen, med bra passningar och jag kämpar för lagets bästa, säger William

– Jag tycker att Borås HC är en väldigt välorganiserad klubb. Jag har blivit bra bemött av tränare och spelare. De har gett mig chansen att visa vad jag går för trots att de inte hade sett så mycket av mig. Jag hoppas och tror att jag kan bidra med ett stabilt försvarsspel och kommer att ge allt jag har i alla situationer, säger Simon Larsson.

Läs mer...
 
Förlust mot Bäcken
10 sep, 2014

Förlust med 2-3 mot Bäcken (0-0, 1-0 och 1-3). Skott 32-28 (8-4, 12-14 och 12-10). Mål: 1-0: Anton Stålnacke (Maths Johansson). 2-3: Martin Björklund (Christoffer Holst och Simon Kämpe).
– Lite ungdomlig entusiasm och orutin gör att vi tappar vår ledning i tredje. I första och delar av andra är vi bättre laget men vi tar lite onödiga risker i tredje som gör att vi förlorar matchen. Mycket är dock bra idag, säger Hasse Hansson.

Läs mer...
 
Förlust mot Hanhals
04 sep, 2014

Det blev förlust mot Hanhals.
- Vi var uddlösa idag och såg ut att ha sega ben och vi har lite att jobba på i vårt grundspel, säger tränare Hasse Hansson. Förlust 1-4 (0-2, 0-1 och 1-1). Skott 29-32 (6-14, 8-9 och 15-9). Målskytt Bhc Kristian Luukkonen (Danny Mattson och Niklas Almström).

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Första träningsmatchen!
20 aug, 2014

Välkomna till Lejonkulan ikväll då A-laget tar sig an Kungälv i den allra första träningsmatchen för säsongen.
– Det ska bli kul, jag har sett killarna under 12 träningar med bra fart. Nu får vi se vad de går för under en match, säger Hasse Hansson, ansvarig tränare.

Klockan 19.00. Pris 50 kronor.

Läs mer...
 
Träff i ishallen för alla BHC-fans och hockeyintresserade
08 aug, 2014

Snart är säsongen igång på allvar. Torsdagen den 14 augusti klockan 19.30 har du möjlighet att träffa vår nya sportchef Richard Andersson och ansvarig tränare Hasse Hansson, och spelarna. Kvällens ispass börjar 20.00.

Du kan dessutom lösa ditt medlemskort för säsongen. Priset är 160 kronor och då ingår 2 biljetter till valfri seriematch. Som medlem betalar du därefter 80 kronor per match. (utan medlemskort 100 kronor). Du kan också köpa säsongskort, pris 1 200 kronor.

Du kan naturligtvis köpa ditt medlemskort/säsongskort på kansliet, hos Margareta. Öppettider: måndag-fredag 10.00-14.00.

Varmt välkomna till ishallen!

Läs mer...
 
on. 24 sep. 2014 19:00
Hanhals IF
www
Borås Hockey
www
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Borås Hockey 0 0 0 0 0
1 Bäcken HC 0 0 0 0 0
1 Göteborgs IK 0 0 0 0 0
1 Hanhals IF 0 0 0 0 0
1 Kungälvs IK 0 0 0 0 0
1 Kållered SK 0 0 0 0 0
1 Nittorps IK 0 0 0 0 0
1 Sörhaga/Alingsås Hockey 0 0 0 0 0
1 Tibro IK 0 0 0 0 0
1 Trollhättans HC 0 0 0 0 0
1 Töreboda HF 0 0 0 0 0
1 Ulricehamns IF 0 0 0 0 0

Säsongskort

Annons

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons