Borås Hockey förstärker
A-lag - Nyheter

Borås Hockey har nöjet att presentera tre nya spelare och en ”gammal”. Det handlar om att förstärka på varje position i laget.

Alexander Bengtsson

Kommer senast från danska Odense dit han vart utlånad från IK Oskarshamn. En mycket kompetent målvakt som ansluter för att öka konkurrensen på den positionen och om det skulle hända något så har lagledningen två bra målvakter att välja mellan. Länk till profil på Eliteprospects.

Joshua Karlsson

En ung lovande back som kommer från Borås som vänder hemåt för att förstärka backsidan. I dagsläget har vi två skadade backar och då blir Joshua ett tillskott. Senast kommer Joshua från spel i division 2 och innan dess spelade han i Moras J20. Länk till profil på Eliteprospects.

Emanuel Åström

Är en forward som kommer för att få fart på målskyttet. I Mörrum GoIS denna säsong har han gjort 17 mål och Emanuel har även erfarenhet från Elitserien med Rögle BK. De senaste åren har det dock blivit spel i division 1 i Mörrum. Emanuel är en stor forward som jobbar hårt i varje moment. Länk till profil på Eliteprospects.

Erik Svenningsson

The King is back! Åtminstone förväntas han träna för fullt mycket snart och det återstår att se om det blir en comeback. Han säger själv att det hänger på om han känner själv att han kan tillföra laget något. Erik som större delen av sitt liv har spelat i Borås Hockey och var en bidragande faktor till att laget tog sig upp till Allsvenskan 2007 och det var då senast som Erik spelade en match i Boråsdressen, efter det blev det en match för Ulricehamns IF, så det var ett tag sedan som han spelade en match. Länk till profil på Eliteprospects.

 

Nyheter A-laget

 
Holst förlänger med en säsong
19 aug, 2014

Borås Hockey och 27-årige forwarden Christoffer Holst har kommit överens om förlängning av kontraktet med ett år.
– Christoffer är en karaktärsspelare med erfarenhet, hjärta och ett glatt humör som bidra med detta och ett hårt arbete där han visar vägen för de andra spelarna i träning och match, säger sportchefen Richard Andersson.

– Det blev Borås för utmaningen att ta tillbaka föreningen till ettan samt för de härliga fansen som alltid är med oss, trots en tung säsong förra året. Det finns potential i klubben och staden. Nu ska vi vinna tillbaka förtroendet med mycket hjärta, säger Christoffer själv.

Läs mer...
 
Dennis Lundin tar steget upp
13 aug, 2014

Borås Hockey har nu knutit upp 19-årige målvakten Dennis Lundin, från egna juniorleden, i ett år.

– Dennis är en ambitiös och noggrann kille som växer som målvakt för varje säsong. Vi tycker det ska bli jättespännande att se utvecklingen på Dennis i a-lagets träningsmiljö och där han kan stå matcher både i J20 och för a-laget, säger Richard Andersson.

Läs mer...
 
Zackarias Skog ersätter Martin Spångberg
06 aug, 2014

Tyvärr måste vi meddela att Martin Spångberg väljer att bryta kontraktet med Borås Hockey. Anledningen är att han fått nytt jobb och dessutom tillökning i familjen.
– Jag har insett att det blir för tufft med hockey, heltidsjobb och en nyfödd dotter. Det är ett tråkigt beslut men jag hoppas verkligen att det går bra för Borås under säsongen, säger Martin själv.

Martin väljer att hoppa av nu när Borås Hockey fortfarande har tid att hitta en bra målvakt snarare än att känna i oktober att han inte kan prestera.
– Tråkigt att vi inte fick se honom hos oss men ibland kommer hockeyn i andra hand, säger sportchef Richard Andersson.

Glädjande nog har Borås Hockey redan hittat en ersättare. Borås Hockey har kommit överens med Frölunda HC om ett lån av J20-målvakten Zackarias Skog.

Läs mer...
 
A-laget på teambuilding – makrillfiske och trappfys
03 aug, 2014

I måndags drog den gemensamma träningen igång för a-laget efter sommaruppehållet. I veckan har det varit fystester och i fredags åkte hela gänget på läger i Kungshamn över helgen. Nitton glada hockeyspelare och fyra ledare drog iväg på fredagseftermiddagen. Förutom de redan presenterade spelarna fanns några try-outer med på lägret: backen Simon Larsson, senast i Ulricehamn, forwarden William Wallin, senast i en amerikansk juniorliga, amerikanske forwarden Danny Mattson, senast i amerikanska collegeligan NCAA och de ännu inte signerade Christoffer Holst och Dennis Lundin. Tanken var att även de egenfostrade killarna Johan Larsson (sjuk) och Anton Efraimsson (jobb) skulle åkt med men de ansluter i veckan istället.

Läs mer...
 
Mia Frizell tar han om fysen
16 jul, 2014

Borås Hockey har kommit överens med Mia Frizell om att ansvara för fysträningen på J18, J20 och A-lag under två säsonger framöver.

– Det känns jättebra att kunna avlasta istränarna med en renodlad fystränare. Mia har en gedigen utbildning, erfarenhet av fysträning och är välbekant med hockeymiljön och kravprofilen för en ishockeyspelare. Det känns också bra att satsa på en duktig tjej som tränare och bryta lite med normerna som finns i vår idrott, där det är mycket grabbar som ledare generellt, säger sportchef Richard Andersson.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Träff i ishallen för alla BHC-fans och hockeyintresserade
08 aug, 2014

Snart är säsongen igång på allvar. Torsdagen den 14 augusti klockan 19.30 har du möjlighet att träffa vår nya sportchef Richard Andersson och ansvarig tränare Hasse Hansson, och spelarna. Kvällens ispass börjar 20.00.

Du kan dessutom lösa ditt medlemskort för säsongen. Priset är 160 kronor och då ingår 2 biljetter till valfri seriematch. Som medlem betalar du därefter 80 kronor per match. (utan medlemskort 100 kronor). Du kan också köpa säsongskort, pris 1 200 kronor.

Du kan naturligtvis köpa ditt medlemskort/säsongskort på kansliet, hos Margareta. Öppettider: måndag-fredag 10.00-14.00.

Varmt välkomna till ishallen!

Läs mer...
 
Fredrik Svensson och Klas Wingqvist fortsätter
02 jul, 2014

Nu kan vi glädjande konstatera att vi får fortsatt kontinuitet på juniorsidan då Borås Hockey är överens med såväl Fredrik Svensson, som tränare för J20, och Klas Wingqvist för J18.

Läs mer...
 
on. 27 aug. 2014 19:00
Bäcken HC
www
Borås Hockey
www
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Borås Hockey 0 0 0 0 0
1 Bäcken HC 0 0 0 0 0
1 Göteborgs IK 0 0 0 0 0
1 Hanhals IF 0 0 0 0 0
1 Kungälvs IK 0 0 0 0 0
1 Kållered SK 0 0 0 0 0
1 Nittorps IK 0 0 0 0 0
1 Sörhaga/Alingsås Hockey 0 0 0 0 0
1 Tibro IK 0 0 0 0 0
1 Trollhättans HC 0 0 0 0 0
1 Töreboda HF 0 0 0 0 0
1 Ulricehamns IF 0 0 0 0 0

Säsongskort

Annons

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons