Borås Hockey förstärker
A-lag - Nyheter

Borås Hockey har nöjet att presentera tre nya spelare och en ”gammal”. Det handlar om att förstärka på varje position i laget.

Alexander Bengtsson

Kommer senast från danska Odense dit han vart utlånad från IK Oskarshamn. En mycket kompetent målvakt som ansluter för att öka konkurrensen på den positionen och om det skulle hända något så har lagledningen två bra målvakter att välja mellan. Länk till profil på Eliteprospects.

Joshua Karlsson

En ung lovande back som kommer från Borås som vänder hemåt för att förstärka backsidan. I dagsläget har vi två skadade backar och då blir Joshua ett tillskott. Senast kommer Joshua från spel i division 2 och innan dess spelade han i Moras J20. Länk till profil på Eliteprospects.

Emanuel Åström

Är en forward som kommer för att få fart på målskyttet. I Mörrum GoIS denna säsong har han gjort 17 mål och Emanuel har även erfarenhet från Elitserien med Rögle BK. De senaste åren har det dock blivit spel i division 1 i Mörrum. Emanuel är en stor forward som jobbar hårt i varje moment. Länk till profil på Eliteprospects.

Erik Svenningsson

The King is back! Åtminstone förväntas han träna för fullt mycket snart och det återstår att se om det blir en comeback. Han säger själv att det hänger på om han känner själv att han kan tillföra laget något. Erik som större delen av sitt liv har spelat i Borås Hockey och var en bidragande faktor till att laget tog sig upp till Allsvenskan 2007 och det var då senast som Erik spelade en match i Boråsdressen, efter det blev det en match för Ulricehamns IF, så det var ett tag sedan som han spelade en match. Länk till profil på Eliteprospects.

 

Nyheter A-laget

 
Seriestart!
01 okt, 2014

Ikväll klockan 19.00 inleds den södra hockeytvåan. Borås börjar borta mot Hanhals.
– Äntligen serie start! Detta har vi väntat på, vilken utmaning vi har framför oss i kväll. Vi möter en av seriefavoriterna som har ambition att gå upp till ettan. Vi har mött Hanhals i två träningsmatcher, så vi vet vad som väntar oss. I stort sätt är alla hela och friska, så vi kan ställa upp med det lag som vi planerat, säger Hasse Hansson.

Läs mer...
 
Anton klar och match mot Alvesta
28 sep, 2014

Hasse Hansson om sista träningsmatchen:
– Det gäller för oss att vi sätter vårt försvarsspel, vi spelar ju mycket att sätta press och vinna tillbaka pucken i anfallszon, det kräver att vi åker massor av skridskor. Sätter vi det så kommer anfallsspelet nästan av sig själv.

Vi kan dessutom berätta att ännu en forward är klar för A-laget.
Det är try-outande Anton Efraimsson, född 94. Anton är ytterligare en av alla spelare som gått genom Borås juniorverksamhet, han är dessutom halvboråsare då pappa är från staden. Senast spelade han för norska Spartas juniorlag.
– Anton ska bidra med fart från sin forwardsposition och ett uppoffrande spel i defensiven, säger sportchef Richard Andersson.

– Borås är hemma för mig, säger Anton själv och lägger till "glatt humör" till sportchefens beskrivning.

Missa inte spelarpresentationen idag!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=43726

Läs mer...
 
Oskar Laurell klar för resten av säsongen
24 sep, 2014

Under gårdagen gjorde BHC klart med backen Oskar Laurell, född 91, senast i Ulricehamn, för resten av säsongen.
– Oskar är en bra kille och stabil back med defensiven som adelsmärke. Oskar har kommit in bra i laget då han provat senaste veckan och vi hoppas att Oskar skall ta nya kliv i sin utveckling i vår miljö, säger sportchef Richard Andersson.

Och så här säger Oskar själv:
– Det kändes väldigt bra när Richard hörde av sig. Jag har fått en bra känsla av klubben och lagkamraterna har tagit hand om mig på allra bästa sätt. Borås HC är en klubb som jag vet att jag kommer att utvecklas i. På isen kommer jag att bidra med ett stabilt backspel med enkla lösningar. Vid sidan av isen hoppas jag att bidra med positiv energi!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13677

Läs mer...
 
Oavgjort mellan Kungälv och Borås
21 sep, 2014

– Ännu en gång har vi ett bra målvaktsspel. Men det var skillnad mellan vår högsta och lägsta nivå idag. Vi tar en del konstiga beslut, säger tränare Hasse Hansson.

Kungälv-Borås 3-3 (2-1, 0-1, 1-1 och 0-0). Skott 41-25 (12-6, 12-8, 9-10 och 8-1). 2-1: Andreas Lindblom (Danny Mattson och Niklas Almström). 2-2: Linton Lundin (Danny Mattson och Niklas Almström). 3-3: Marcus Harrysson (Richard Wanner och Albin Waldeborn).
Inga straffar slogs på grund av att istiden tog slut.

Läs mer...
 
Niklas klar och match mot Kungälv
20 sep, 2014

I morgon söndag är det dags för ytterligare en träningsmatch, nu mot Kungälv på bortaplan med start klockan 16.00. Tränare Hansson hoppas framför allt att grundspelet ska sätta sig under de sista träningsmatcherna.

Vi passar också på att presentera den svensk-amerikanske forwarden Niklas Almström, född 90, som varit i Borås på tryout sedan i augusti.
– Han har flera strängar på sin lyra och tillför saker både i själva spelat och med sitt hårda jobb, säger sportchef Richard Andersson.

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för Borås Hockey som har en jättebra organisation med väldigt bra människor. Jag är lycklig över att få vara en del av detta. Jag hoppas att min speed, smartness och mitt hårda jobb kan hjälpa laget att vinna matcher under säsongen, säger Niklas, som har svensk pappa och därför ofta varit i Sverige allt sedan ha var liten.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=18832

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Powerskating Camp Höstlov, 30-31 oktober 2014!
23 sep, 2014

Hockeyfabriken och Borås Hockey bjuder in till powerskatingcamp i Borås ishall på höstlovet. För dig som är född 97-01. Under två dagar erbjuds du under ledning av Hockeyfabrikens instruktörer exklusiv tematräning i form av Powerskating. Syftet med Campen är att öka din styrka och explosivitet och göra dig till en bättre skridskoåkare.

Vi kommer arbeta i ett intensivt tempo i mindre grupper där feedback maximeras och man får genomföra varje övning i ett stort antal repetitioner
Huvudinstruktörer för Campen är Thomas Eriksson och Mattias Valente från Hockeyfabriken.

Campen pågår i 2 dagar, torsdag och fredag på höstlovet. 2 grupper som indelas nivåmässigt med maximalt 30 spelare i varje grupp.

•2 ispass per dag, totalt 5 timmar is.
•Fokus på individuell teknik-och explosivitets träning inom skridsko
•Powerskating övningar med fallskärmar och dragselar.
•Videogenomgång av skridskoteknik och dom olika momenten.
•1 timme fysträning varje dag med inriktning på övningar som ökar din explosivitet och styrka i skridskoåkningen.
•1 timme teknikträning varje dag med fokus på klubbteknik.
•1 timme video varje dag med fokus på att skapa inspiration och drivkraft.

Läs mer här.

För dig som är född 02-05 har vi vår egen höstlovscamp, mer info om den här.

Läs mer...
 
Första träningsmatchen!
20 aug, 2014

Välkomna till Lejonkulan ikväll då A-laget tar sig an Kungälv i den allra första träningsmatchen för säsongen.
– Det ska bli kul, jag har sett killarna under 12 träningar med bra fart. Nu får vi se vad de går för under en match, säger Hasse Hansson, ansvarig tränare.

Klockan 19.00. Pris 50 kronor.

Läs mer...
 
sö. 05 okt. 2014 16:00
Borås Hockey
www
Bäcken HC
www
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Kållered SK 1 1 0 0 3
2 Sörhaga/Alingsås Hockey 1 1 0 0 3
3 Borås Hockey 1 1 0 0 3
3 Bäcken HC 1 1 0 0 3
5 Kungälvs IK 1 0 1 0 2
5 Trollhättans HC 1 0 1 0 2
7 Tibro IK 1 0 1 0 1
7 Töreboda HF 1 0 1 0 1
9 Hanhals IF 1 0 0 1 0
9 Ulricehamns IF 1 0 0 1 0
11 Göteborgs IK 1 0 0 1 0
12 Nittorps IK 1 0 0 1 0

Säsongskort

Annons

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons