Borås Hockey förstärker
A-lag - Nyheter

Borås Hockey har nöjet att presentera tre nya spelare och en ”gammal”. Det handlar om att förstärka på varje position i laget.

Alexander Bengtsson

Kommer senast från danska Odense dit han vart utlånad från IK Oskarshamn. En mycket kompetent målvakt som ansluter för att öka konkurrensen på den positionen och om det skulle hända något så har lagledningen två bra målvakter att välja mellan. Länk till profil på Eliteprospects.

Joshua Karlsson

En ung lovande back som kommer från Borås som vänder hemåt för att förstärka backsidan. I dagsläget har vi två skadade backar och då blir Joshua ett tillskott. Senast kommer Joshua från spel i division 2 och innan dess spelade han i Moras J20. Länk till profil på Eliteprospects.

Emanuel Åström

Är en forward som kommer för att få fart på målskyttet. I Mörrum GoIS denna säsong har han gjort 17 mål och Emanuel har även erfarenhet från Elitserien med Rögle BK. De senaste åren har det dock blivit spel i division 1 i Mörrum. Emanuel är en stor forward som jobbar hårt i varje moment. Länk till profil på Eliteprospects.

Erik Svenningsson

The King is back! Åtminstone förväntas han träna för fullt mycket snart och det återstår att se om det blir en comeback. Han säger själv att det hänger på om han känner själv att han kan tillföra laget något. Erik som större delen av sitt liv har spelat i Borås Hockey och var en bidragande faktor till att laget tog sig upp till Allsvenskan 2007 och det var då senast som Erik spelade en match i Boråsdressen, efter det blev det en match för Ulricehamns IF, så det var ett tag sedan som han spelade en match. Länk till profil på Eliteprospects.

 

Nyheter A-laget

 
Inför Borås – Kållered
18 okt, 2014

Åter dags för match, nu i Lejonkulan, söndag klockan 16.00.

Tränare Hasse Hansson förväntar sig, efter fallet framåt mot Trollhättan i fredags, en rejäl insats mot Kållered.

– Vi gjorde en bra prestation i fredags. Men att vi vann komfortabelt mot Kållered i träningsmatcherna kan vi inte luta oss mot. Det är inte samma lag vi möter nu och de har fått tillbaka rutinerade spelare. Men vi har i grunden bra fysik och bra skridskoåkning och är ett av få lag som spelar på fyra kedjor och det ska löna sig, säger Hasse Hansson.

Danny Mattsson är tillbaka efter skada. Junioren Elias Nilsson är med liksom i fredags.

Angående kapten Maths Johansson så är han på is med full utrustning igen men det är fortfarande lite osäkert när han kan spela.

Varmt välkomna!

Läs mer...
 
Förlust i Trollhättan
17 okt, 2014

Tyvärr blev det förlust mot Trollhättan, som vann med 3-2.
– Vi var lika nära som motståndarna att vinna matchen men dom lyckas göra ett mål mer än oss. Vi behöver pressa upp lägstanivån för att vinna fler matcher. Idag var det ändå bra många steg framåt jämfört med de senaste två matcherna, säger Hasse Hansson.

0-1 Albin Ericson Waldeborn, 2-2 Linton Lundin (Luukkonen).
Skott: 25-24

Läs mer...
 
Inför Trollhättan – Borås
17 okt, 2014

Idag sätter sig Borås HC:s A-lag på bussen som sätter fart norrut, mot Trollhättan. ”Goblins” som kvalade sig upp till tvåan inför årets säsong, har inlett serien med en vinst, en straffvinst, en övertidsvinst och en förlust.

Läs mer...
 
Derbydags!
10 okt, 2014

Lördagens derby står mellan Borås och grannklubben Ulricehamn. Tränare Hasse Hansson hoppas på bättre inställning än senast.

– Ja, och det ska bli kul. Jag har ju varit tränare där tidigare och känner ett antal spelare därifrån. UIF har ju också fått en fin förstärkning i Sebastian Meijer och kommer definitivt att tillhöra toppskiktet i serien. För oss gäller det att spela med bra försvarsspel, aggressivitet och, förstås, utnyttja målchanserna, säger Hasse Hansson.

Varmt välkomna till Lejonkulan klockan 16.00!

Läs mer...
 
Förlust i Tibro
08 okt, 2014

Förlust i Tibro med hela 6-0 och den kämpaglöd som varit styrkan i de två första matcherna var som bortblåst.
– Man vinner inga matcher genom att spela mitt-i-mellan-hockey. Varje motståndare ska respekteras. Attityd, karaktär och inställning ska finnas med vid varje match och varje träning. I dag var inget av detta på plats, säger Hasse Hansson.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Vinster A-lagsmatchen 11/10
11 okt, 2014

Programblad:
1:a pris nr 66
2:a pris nr 24

50/50-lotter:
Serie M
Nr 100: 1520 kronor

Kontakta kansliet

Läs mer...
 
Dags att söka till Niklas Andréns minnesfond!
09 okt, 2014

Niklas Andrén, tidigare ishockeyspelare i Borås Hockey, avled mycket beklagligt i en ålder av 37 år, i en svår sjukdom i maj 2012. Till hans minne har företaget LAMINA SYSTEM AB i Borås, där Niklas varit delägare, instiftat en fond för att uppmuntra barn att börja och fortsätta spela ishockey.

Den som erhåller stipendiet får en hockeyutrustning för barn för att kunna utöva ishockey i Borås Hockeys hockeyskola. Denna utrustning skall omfatta det som behövs för att kunna delta fullt ut i verksamheten. Kostnaden är begränsad till max. 5.000:- per barn. Utrustningen skall hämtas ut i av Borås Hockey anvisad butik, som fakturerar Lamina System kostnaden för denna.

Reglerna för att få ta del av denna fond är följande:
Ansökan kan göras för barn, flicka eller pojke, mellan 5 och 8 år som under en säsong deltagit i Borås Hockeys hockeyskola och vill fortsätta. Sökande ska i ansökan ange motivering till varför stipendiet ska tillfalla just detta barn.

Ansökan skall ställas till Niklas Andréns minnesfond, Borås Hockey, Box 639, 503 15 Borås.

Ansökan, som skall innefatta barnets namn, adress och personnummer, samt namn, adress och telefonnummer till den anhörig som söker utrustningen, skall vara Borås Hockey tillhanda senast den 24 oktober. Beslut, vilka som skall tilldelas utrustningen tas därefter av Borås Hockey tillsammans med Lamina System AB. Besked meddelas sedan den som erhållit utrustningen och utdelning sker i samband med matchen mot Nittorp 31 oktober.

Varmt välkomna med ansökan!

Läs mer...
 
on. 22 okt. 2014 19:00
Borås Hockey
www
Göteborgs IK
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Sörhaga/Alingsås Hockey 6 4 2 0 15
2 Bäcken HC 6 5 0 1 15
3 Hanhals IF 6 3 2 1 13
4 Trollhättans HC 6 3 2 1 13
5 Tibro IK 6 3 2 1 12
6 Borås Hockey 6 3 0 3 9
6 Kungälvs IK 6 2 2 2 9
8 Ulricehamns IF 6 1 2 3 6
9 Kållered SK 6 2 0 4 6
10 Töreboda HF 6 1 2 3 5
11 Nittorps IK 6 1 1 4 4
12 Göteborgs IK 6 0 1 5 1

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons