Inför Borås Hockey - Nybro Vikings
A-lag - Inför

Äntligen drar det igång igen med seriespel för Borås Hockey. Fortsättningsserien är absolut ingen lätt uppgift och förutsättningarna är solklara. Det handlar om att hålla sig borta från de tre sista platserna. Kom och se spännande hockey och hjälp grabbarna i laget att ta en viktig seger. Nedsläpp i Borås Ishall, fredag 4/1 kl. 19:00. Varmt välkomna!

Det är nästan en månad sedan som man spelade match och matchledigheten har spenderats med hård träning. Man har haft god tid på sig att förbereda sig inför denna seriestart och laget är taggat till tänderna.

Ser man till hur Borås Hockey placerade sig i grundserien så hamnade man näst sist. Det var dock jämt in i det sista och ett par poäng mer så hade läget sett lite ljusare ut. Detta gör att man då går in i fortsättningsserien med 0 poäng och den som kom 5a i grundserien börjar på 8 poäng så det är lite uppför.

På skadelistan hittar vi Magnus Isaksson fortfarande som inte läkt helt ännu. Förhoppningsvis kan han vara med snart. Tillkommer i laget gör Christoffer Holst som varit i Borås en tid för att provspela och således nu tagit en plats. En spelare med hög fart och intensitet. Tillför även lite mer rutin i laget, något som är välkommet. Fredrik Bergman kommer att vakta kassen.

- Det är inga stora hemligheter. Det handlar om att jobba stenhårt i varje byte och jobba för varandra. Efter matchen får vi bevis på hur det har gått med träningen i matchuppehållet. Vi är fortfarande ett ungt lag och de unga spelarna har verkligen gjort det bra. Nu kommer de sättas på stort prov och vi får se hur de klarar detta. Hade väl önskat lite mer rutin men situationen är ju som den är. Vi ska även försöka arbeta bort att hamna i de djupa dalar av dåligt spel som vi hamnat i föregående matcher. Det vore oerhört skönt att få en bra start på fortsättningsserien, säger Johan Benker.

 

Nyheter A-laget

 
Meriterad hockeyprofil blir tränare i Borås Hockey
18 aug, 2015
Precis som en del av er säkert redan läst i BT nu på morgonen, är det äntligen klart vem som blir Hasse Hanssons högra hand. Och det är ingen mindre än den välmeriterade och numera pensionerade spelaren Mikael Svensk som kliver in i båset som assisterande tränare.

– Jag har haft Mikael i tre klubbar och försökte övertala honom till BHC förra säsongen men då ville han vara trogen sin moderklubb Ulricehamn. Men nu när han inte längre ska spela så gick det lättare. Med sin erfarenhet och personlighet blir Mikael en bra kraft som vi kommer att ha mycket nytta av, för hela laget och som bas för backarna, säger Hasse Hansson.
Läs mer...
 
OS-mästarinna till Borås Hockey
12 aug, 2015

Borås Hockey gör under den första träningsveckan på is en något annorlunda värvning. Det är den kanadensiska VM- och OS-mästarinnan Jennifer Wakefield, som tar plats i truppen. Under förra säsongen hjälpte hon både Linköpings damer att vinna SM och testade herrhockey i division 3-laget IK Guts.

Jennifer Wakefield beskriver sig själv som en powerforward som gillar att skjuta men som självklart också anpassar sig till den roll hon får.
– Jag imponerades framför allt av hennes speed under VM i våras i Malmö, det ska bli spännande att se henne hos oss, säger Hasse Hansson, tränare i Borås.

Det är viljan att ständigt utvecklas som får den 26-åriga forwarden att anta utmaningen i Borås. Hon följer därmed i Hayley Wickenheisers fotspår. Wickenheiser, också hon från Kanada, spelade 21 matcher för Eskilstuna-laget Linden under säsongen 2008-2009.

Läs mer...
 
Kroatisk målvakt till Borås Hockey – isstart ikväll!
10 aug, 2015

Borås Hockey fyller lagom till dagens isstart på truppen med den kroatiske målvakten Andrej Vasiljevic.

– Det är en skicklig och modern målvakt som jag har hört mycket gott om. Han har tillhört så väl finska HPK:s som KHL-laget Medvescak Zagrebs organisationer. Han tar nu chansen hos oss, allt för att få spela många matcher. Givetvis räknar jag också med att vår egen Dennis Lundin tar upp kampen om förstaspaden, säger tränare Hasse Hansson.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=57234

Välkomna till ishallen idag! A-laget tränar 18.05-18.55. Obs! Träningen är i B-hallen!

 

Läs mer...
 
Isstart på måndag klockan 18.05
07 aug, 2015

På måndag 10 augusti går 2015-16 års A-lag på is. Tränare Hasse Hansson hoppas fortfarande på att få in lite spetskompetens i truppen men ser ändå säsongen an med tillförsikt.

– På backsidan har vi nu sex kontrakterade spelare, inklusive nye Jonatan Nilsson och hemvändaren Joshua Karlsson.

Åtta forwards finns med på listan.
– Här har vi ju spelare med urkrafter som Simon Kämpe och Christoffer Holst och jag förväntar mig bland annat att Anton Stålnacke och Albin Waldeborn tar ytterligare steg i utvecklingen. Christopher ”Turbo” Persson Smith ska bli spännande att se i år och även Elias Nilsson. Och om bara Anton Ellerstrand får vara frisk kan även han ta ett steg framåt. Och det finns ytterligare potential.

Även några tryoutspelare finns med när truppen går på is. Dessa är de båda Bjelkekusinerna från Gislaved – Linus, back som senast spelade i Nittorp och sistaårsjunioren och forwarden Christian. Dessutom kommer Robin Johansson, forward och tidigare juniorspelare i Borås, senast i Alingsås, att ta chansen att slå sig in.

Läs mer...
 
Säsongen startar med fystester
27 jul, 2015

Nu är sommarledigheten slut. Idag måndag klockan 17.00, kör A-laget och juniorlagen igång med fystester. Ingen pardon alltså, nu är det upp till bevis.
– Jag ser verkligen fram emot att träffa alla igen, det är ett härligt gäng, säger Mia Frizell, som är fysansvarig.

Måndagens och tisdagens tester är desamma som avslutade vårens träning – styrketester och ett så kallat beeptest (mäter konditionen).
– Testerna är ett kvitto på hur spelarna har skött sin sommarträning och de testerna använder jag sedan som ett hjälpmedel för hur vi ska träna framöver.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Tre Boråsare Med i Tv-Pucken!
05 aug, 2015

Tre spelare från Borås har tagit plats i det slutgiltiga Tv-puckslaget för Västragötaland!

William Svensson, Filip Svensson och Målvakten Karl Sjöberg är de grabbar som ska vara med och representera Västragötaland. Vi önskar de all lycka!

Läs mer...
 
Boråsare debuterade i SHL!
06 mar, 2015

Igår kväll debuterade Martin Karlsson i Färjestad BK:s A-lag i SHL. Martin är uppväxt i Borås och hann spela två säsonger i juniorerna innan han lämnade BHC till förmån för Färjestad när han började gymnasiet. Martin är en nittonårig forward (född 96) som normalt sett spelar i J20-laget (22 poäng på 25 matcher denna säsong) och går sista året på gymnasiet.

– Det var såklart lite nervöst innan matchen med allt runtomkring..
De har varit en dröm ända sen jag var liten och spelade i Borås att får spela i SHL. Matchen kändes ganska bra för att vara första matchen och jag fick mer speltid än vad jag trodde jag skulle få, säger Martin.

Martin har denna säsong också spelat 2 matcher (1 poäng) för Forshaga i division 1.

Läs mer...
 
sö. 30 aug. 2015 16:00
Borås Hockey
www
Kungälvs IK
www
---

Alltvåan Södra

# Team M V O F P
1 Tyringe SoSS 14 10 1 3 32
2 Hanhals IF 14 8 1 5 26
3 Bäcken HC 14 7 2 5 24
4 Alvesta SK 14 7 2 5 23
5 Boro/Vetlanda 14 6 2 6 21
6 Borås Hockey 14 4 3 7 17
7 Tibro IK 14 5 0 9 15
8 Lund Giants HC 14 3 1 10 10

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons