Inför Borås Hockey - Nybro Vikings
A-lag - Inför

Äntligen drar det igång igen med seriespel för Borås Hockey. Fortsättningsserien är absolut ingen lätt uppgift och förutsättningarna är solklara. Det handlar om att hålla sig borta från de tre sista platserna. Kom och se spännande hockey och hjälp grabbarna i laget att ta en viktig seger. Nedsläpp i Borås Ishall, fredag 4/1 kl. 19:00. Varmt välkomna!

Det är nästan en månad sedan som man spelade match och matchledigheten har spenderats med hård träning. Man har haft god tid på sig att förbereda sig inför denna seriestart och laget är taggat till tänderna.

Ser man till hur Borås Hockey placerade sig i grundserien så hamnade man näst sist. Det var dock jämt in i det sista och ett par poäng mer så hade läget sett lite ljusare ut. Detta gör att man då går in i fortsättningsserien med 0 poäng och den som kom 5a i grundserien börjar på 8 poäng så det är lite uppför.

På skadelistan hittar vi Magnus Isaksson fortfarande som inte läkt helt ännu. Förhoppningsvis kan han vara med snart. Tillkommer i laget gör Christoffer Holst som varit i Borås en tid för att provspela och således nu tagit en plats. En spelare med hög fart och intensitet. Tillför även lite mer rutin i laget, något som är välkommet. Fredrik Bergman kommer att vakta kassen.

- Det är inga stora hemligheter. Det handlar om att jobba stenhårt i varje byte och jobba för varandra. Efter matchen får vi bevis på hur det har gått med träningen i matchuppehållet. Vi är fortfarande ett ungt lag och de unga spelarna har verkligen gjort det bra. Nu kommer de sättas på stort prov och vi får se hur de klarar detta. Hade väl önskat lite mer rutin men situationen är ju som den är. Vi ska även försöka arbeta bort att hamna i de djupa dalar av dåligt spel som vi hamnat i föregående matcher. Det vore oerhört skönt att få en bra start på fortsättningsserien, säger Johan Benker.

 

Nyheter A-laget

 
Oskar Laurell klar för resten av säsongen
24 sep, 2014

Under gårdagen gjorde BHC klart med backen Oskar Laurell, född 91, senast i Ulricehamn, för resten av säsongen.
– Oskar är en bra kille och stabil back med defensiven som adelsmärke. Oskar har kommit in bra i laget då han provat senaste veckan och vi hoppas att Oskar skall ta nya kliv i sin utveckling i vår miljö, säger sportchef Richard Andersson.

Och så här säger Oskar själv:
– Det kändes väldigt bra när Richard hörde av sig. Jag har fått en bra känsla av klubben och lagkamraterna har tagit hand om mig på allra bästa sätt. Borås HC är en klubb som jag vet att jag kommer att utvecklas i. På isen kommer jag att bidra med ett stabilt backspel med enkla lösningar. Vid sidan av isen hoppas jag att bidra med positiv energi!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13677

Läs mer...
 
Oavgjort mellan Kungälv och Borås
21 sep, 2014

– Ännu en gång har vi ett bra målvaktsspel. Men det var skillnad mellan vår högsta och lägsta nivå idag. Vi tar en del konstiga beslut, säger tränare Hasse Hansson.

Kungälv-Borås 3-3 (2-1, 0-1, 1-1 och 0-0). Skott 41-25 (12-6, 12-8, 9-10 och 8-1). 2-1: Andreas Lindblom (Danny Mattson och Niklas Almström). 2-2: Linton Lundin (Danny Mattson och Niklas Almström). 3-3: Marcus Harrysson (Richard Wanner och Albin Waldeborn).
Inga straffar slogs på grund av att istiden tog slut.

Läs mer...
 
Niklas klar och match mot Kungälv
20 sep, 2014

I morgon söndag är det dags för ytterligare en träningsmatch, nu mot Kungälv på bortaplan med start klockan 16.00. Tränare Hansson hoppas framför allt att grundspelet ska sätta sig under de sista träningsmatcherna.

Vi passar också på att presentera den svensk-amerikanske forwarden Niklas Almström, född 90, som varit i Borås på tryout sedan i augusti.
– Han har flera strängar på sin lyra och tillför saker både i själva spelat och med sitt hårda jobb, säger sportchef Richard Andersson.

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för Borås Hockey som har en jättebra organisation med väldigt bra människor. Jag är lycklig över att få vara en del av detta. Jag hoppas att min speed, smartness och mitt hårda jobb kan hjälpa laget att vinna matcher under säsongen, säger Niklas, som har svensk pappa och därför ofta varit i Sverige allt sedan ha var liten.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=18832

Läs mer...
 
Seger mot Kållered
17 sep, 2014

Matchen mot Kållered slutade med vinst, 0-4
– Zacke höll oss inne i matchen i två perioder då vi spelade svårare än vad vi klarade av för dagen. Starkt att vi kan ta oss samman i tredje och spela enkel, smart ishockey och det är därför vi vinner, säger Hasse Hansson.
0-4 (0-0, 0-1 och 0-3). Skott 28-35 (9-12, 10-8 och 9-15). 0-1: Danny Mattson (Simon Kämpe). 0-2: Martin Björklund (Danny Mattson och Niklas Almström). 0-3: Christoffer Holst (Simon Kämpe och Andreas Lindblom). 0-4: Simon Kämpe (Alexander Wallgren)

Läs mer...
 
BHC skriver med try-out-spelare
16 sep, 2014

I slutet av föregående vecka skrev Borås Hockey ettårskontrakt med forwarden William Wallin, född 94, och tvåårskontrakt med backen Simon Larsson, också han född 94, som båda varit i Borås på tryout sedan i början av augusti.

– Både Simon och William är unga och utvecklingsbara spelare som breddar vår trupp. Simon är en vältränad och rörlig back medan William är en rivig och hårt arbetande forward. Simon studerar på högskolan i ytterligare minst två år och William har precis fått boende och söker just nu sysselsättning, säger sportchef Richard Andersson.

– Jag har skrivit på för Borås, för att klubben är väldigt seriös och siktar för att spela i en högre Serie. Denna klubb kan även hjälpa mig att bli en bättre ishockeyspelare och det är främst det jag vill. Jag kommer bidra med hög fart, och att försöka skapa god energi både på och utanför isen, med bra passningar och jag kämpar för lagets bästa, säger William

– Jag tycker att Borås HC är en väldigt välorganiserad klubb. Jag har blivit bra bemött av tränare och spelare. De har gett mig chansen att visa vad jag går för trots att de inte hade sett så mycket av mig. Jag hoppas och tror att jag kan bidra med ett stabilt försvarsspel och kommer att ge allt jag har i alla situationer, säger Simon Larsson.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Powerskating Camp Höstlov, 30-31 oktober 2014!
23 sep, 2014

Hockeyfabriken och Borås Hockey bjuder in till powerskatingcamp i Borås ishall på höstlovet. För dig som är född 97-01. Under två dagar erbjuds du under ledning av Hockeyfabrikens instruktörer exklusiv tematräning i form av Powerskating. Syftet med Campen är att öka din styrka och explosivitet och göra dig till en bättre skridskoåkare.

Vi kommer arbeta i ett intensivt tempo i mindre grupper där feedback maximeras och man får genomföra varje övning i ett stort antal repetitioner
Huvudinstruktörer för Campen är Thomas Eriksson och Mattias Valente från Hockeyfabriken.

Campen pågår i 2 dagar, torsdag och fredag på höstlovet. 2 grupper som indelas nivåmässigt med maximalt 30 spelare i varje grupp.

•2 ispass per dag, totalt 5 timmar is.
•Fokus på individuell teknik-och explosivitets träning inom skridsko
•Powerskating övningar med fallskärmar och dragselar.
•Videogenomgång av skridskoteknik och dom olika momenten.
•1 timme fysträning varje dag med inriktning på övningar som ökar din explosivitet och styrka i skridskoåkningen.
•1 timme teknikträning varje dag med fokus på klubbteknik.
•1 timme video varje dag med fokus på att skapa inspiration och drivkraft.

Läs mer här.

För dig som är född 02-05 har vi vår egen höstlovscamp, mer info om den här.

Läs mer...
 
Första träningsmatchen!
20 aug, 2014

Välkomna till Lejonkulan ikväll då A-laget tar sig an Kungälv i den allra första träningsmatchen för säsongen.
– Det ska bli kul, jag har sett killarna under 12 träningar med bra fart. Nu får vi se vad de går för under en match, säger Hasse Hansson, ansvarig tränare.

Klockan 19.00. Pris 50 kronor.

Läs mer...
 
on. 01 okt. 2014 19:00
Hanhals IF
www
Borås Hockey
www
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Borås Hockey 0 0 0 0 0
1 Bäcken HC 0 0 0 0 0
1 Göteborgs IK 0 0 0 0 0
1 Hanhals IF 0 0 0 0 0
1 Kungälvs IK 0 0 0 0 0
1 Kållered SK 0 0 0 0 0
1 Nittorps IK 0 0 0 0 0
1 Sörhaga/Alingsås Hockey 0 0 0 0 0
1 Tibro IK 0 0 0 0 0
1 Trollhättans HC 0 0 0 0 0
1 Töreboda HF 0 0 0 0 0
1 Ulricehamns IF 0 0 0 0 0

Säsongskort

Annons

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons