Inför Borås Hockey - Nybro Vikings
A-lag - Inför

Äntligen drar det igång igen med seriespel för Borås Hockey. Fortsättningsserien är absolut ingen lätt uppgift och förutsättningarna är solklara. Det handlar om att hålla sig borta från de tre sista platserna. Kom och se spännande hockey och hjälp grabbarna i laget att ta en viktig seger. Nedsläpp i Borås Ishall, fredag 4/1 kl. 19:00. Varmt välkomna!

Det är nästan en månad sedan som man spelade match och matchledigheten har spenderats med hård träning. Man har haft god tid på sig att förbereda sig inför denna seriestart och laget är taggat till tänderna.

Ser man till hur Borås Hockey placerade sig i grundserien så hamnade man näst sist. Det var dock jämt in i det sista och ett par poäng mer så hade läget sett lite ljusare ut. Detta gör att man då går in i fortsättningsserien med 0 poäng och den som kom 5a i grundserien börjar på 8 poäng så det är lite uppför.

På skadelistan hittar vi Magnus Isaksson fortfarande som inte läkt helt ännu. Förhoppningsvis kan han vara med snart. Tillkommer i laget gör Christoffer Holst som varit i Borås en tid för att provspela och således nu tagit en plats. En spelare med hög fart och intensitet. Tillför även lite mer rutin i laget, något som är välkommet. Fredrik Bergman kommer att vakta kassen.

- Det är inga stora hemligheter. Det handlar om att jobba stenhårt i varje byte och jobba för varandra. Efter matchen får vi bevis på hur det har gått med träningen i matchuppehållet. Vi är fortfarande ett ungt lag och de unga spelarna har verkligen gjort det bra. Nu kommer de sättas på stort prov och vi får se hur de klarar detta. Hade väl önskat lite mer rutin men situationen är ju som den är. Vi ska även försöka arbeta bort att hamna i de djupa dalar av dåligt spel som vi hamnat i föregående matcher. Det vore oerhört skönt att få en bra start på fortsättningsserien, säger Johan Benker.

 

Nyheter A-laget

 
Holst förlänger med en säsong
19 aug, 2014

Borås Hockey och 27-årige forwarden Christoffer Holst har kommit överens om förlängning av kontraktet med ett år.
– Christoffer är en karaktärsspelare med erfarenhet, hjärta och ett glatt humör som bidra med detta och ett hårt arbete där han visar vägen för de andra spelarna i träning och match, säger sportchefen Richard Andersson.

– Det blev Borås för utmaningen att ta tillbaka föreningen till ettan samt för de härliga fansen som alltid är med oss, trots en tung säsong förra året. Det finns potential i klubben och staden. Nu ska vi vinna tillbaka förtroendet med mycket hjärta, säger Christoffer själv.

Läs mer...
 
Dennis Lundin tar steget upp
13 aug, 2014

Borås Hockey har nu knutit upp 19-årige målvakten Dennis Lundin, från egna juniorleden, i ett år.

– Dennis är en ambitiös och noggrann kille som växer som målvakt för varje säsong. Vi tycker det ska bli jättespännande att se utvecklingen på Dennis i a-lagets träningsmiljö och där han kan stå matcher både i J20 och för a-laget, säger Richard Andersson.

Läs mer...
 
Zackarias Skog ersätter Martin Spångberg
06 aug, 2014

Tyvärr måste vi meddela att Martin Spångberg väljer att bryta kontraktet med Borås Hockey. Anledningen är att han fått nytt jobb och dessutom tillökning i familjen.
– Jag har insett att det blir för tufft med hockey, heltidsjobb och en nyfödd dotter. Det är ett tråkigt beslut men jag hoppas verkligen att det går bra för Borås under säsongen, säger Martin själv.

Martin väljer att hoppa av nu när Borås Hockey fortfarande har tid att hitta en bra målvakt snarare än att känna i oktober att han inte kan prestera.
– Tråkigt att vi inte fick se honom hos oss men ibland kommer hockeyn i andra hand, säger sportchef Richard Andersson.

Glädjande nog har Borås Hockey redan hittat en ersättare. Borås Hockey har kommit överens med Frölunda HC om ett lån av J20-målvakten Zackarias Skog.

Läs mer...
 
A-laget på teambuilding – makrillfiske och trappfys
03 aug, 2014

I måndags drog den gemensamma träningen igång för a-laget efter sommaruppehållet. I veckan har det varit fystester och i fredags åkte hela gänget på läger i Kungshamn över helgen. Nitton glada hockeyspelare och fyra ledare drog iväg på fredagseftermiddagen. Förutom de redan presenterade spelarna fanns några try-outer med på lägret: backen Simon Larsson, senast i Ulricehamn, forwarden William Wallin, senast i en amerikansk juniorliga, amerikanske forwarden Danny Mattson, senast i amerikanska collegeligan NCAA och de ännu inte signerade Christoffer Holst och Dennis Lundin. Tanken var att även de egenfostrade killarna Johan Larsson (sjuk) och Anton Efraimsson (jobb) skulle åkt med men de ansluter i veckan istället.

Läs mer...
 
Mia Frizell tar han om fysen
16 jul, 2014

Borås Hockey har kommit överens med Mia Frizell om att ansvara för fysträningen på J18, J20 och A-lag under två säsonger framöver.

– Det känns jättebra att kunna avlasta istränarna med en renodlad fystränare. Mia har en gedigen utbildning, erfarenhet av fysträning och är välbekant med hockeymiljön och kravprofilen för en ishockeyspelare. Det känns också bra att satsa på en duktig tjej som tränare och bryta lite med normerna som finns i vår idrott, där det är mycket grabbar som ledare generellt, säger sportchef Richard Andersson.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Träff i ishallen för alla BHC-fans och hockeyintresserade
08 aug, 2014

Snart är säsongen igång på allvar. Torsdagen den 14 augusti klockan 19.30 har du möjlighet att träffa vår nya sportchef Richard Andersson och ansvarig tränare Hasse Hansson, och spelarna. Kvällens ispass börjar 20.00.

Du kan dessutom lösa ditt medlemskort för säsongen. Priset är 160 kronor och då ingår 2 biljetter till valfri seriematch. Som medlem betalar du därefter 80 kronor per match. (utan medlemskort 100 kronor). Du kan också köpa säsongskort, pris 1 200 kronor.

Du kan naturligtvis köpa ditt medlemskort/säsongskort på kansliet, hos Margareta. Öppettider: måndag-fredag 10.00-14.00.

Varmt välkomna till ishallen!

Läs mer...
 
Fredrik Svensson och Klas Wingqvist fortsätter
02 jul, 2014

Nu kan vi glädjande konstatera att vi får fortsatt kontinuitet på juniorsidan då Borås Hockey är överens med såväl Fredrik Svensson, som tränare för J20, och Klas Wingqvist för J18.

Läs mer...
 
on. 27 aug. 2014 19:00
Bäcken HC
www
Borås Hockey
www
---

Division 2 A, Region Syd

# Team M V O F P
1 Borås Hockey 0 0 0 0 0
1 Bäcken HC 0 0 0 0 0
1 Göteborgs IK 0 0 0 0 0
1 Hanhals IF 0 0 0 0 0
1 Kungälvs IK 0 0 0 0 0
1 Kållered SK 0 0 0 0 0
1 Nittorps IK 0 0 0 0 0
1 Sörhaga/Alingsås Hockey 0 0 0 0 0
1 Tibro IK 0 0 0 0 0
1 Trollhättans HC 0 0 0 0 0
1 Töreboda HF 0 0 0 0 0
1 Ulricehamns IF 0 0 0 0 0

Säsongskort

Annons

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons