Inför Borås Hockey - Nybro Vikings
A-lag - Inför

Äntligen drar det igång igen med seriespel för Borås Hockey. Fortsättningsserien är absolut ingen lätt uppgift och förutsättningarna är solklara. Det handlar om att hålla sig borta från de tre sista platserna. Kom och se spännande hockey och hjälp grabbarna i laget att ta en viktig seger. Nedsläpp i Borås Ishall, fredag 4/1 kl. 19:00. Varmt välkomna!

Det är nästan en månad sedan som man spelade match och matchledigheten har spenderats med hård träning. Man har haft god tid på sig att förbereda sig inför denna seriestart och laget är taggat till tänderna.

Ser man till hur Borås Hockey placerade sig i grundserien så hamnade man näst sist. Det var dock jämt in i det sista och ett par poäng mer så hade läget sett lite ljusare ut. Detta gör att man då går in i fortsättningsserien med 0 poäng och den som kom 5a i grundserien börjar på 8 poäng så det är lite uppför.

På skadelistan hittar vi Magnus Isaksson fortfarande som inte läkt helt ännu. Förhoppningsvis kan han vara med snart. Tillkommer i laget gör Christoffer Holst som varit i Borås en tid för att provspela och således nu tagit en plats. En spelare med hög fart och intensitet. Tillför även lite mer rutin i laget, något som är välkommet. Fredrik Bergman kommer att vakta kassen.

- Det är inga stora hemligheter. Det handlar om att jobba stenhårt i varje byte och jobba för varandra. Efter matchen får vi bevis på hur det har gått med träningen i matchuppehållet. Vi är fortfarande ett ungt lag och de unga spelarna har verkligen gjort det bra. Nu kommer de sättas på stort prov och vi får se hur de klarar detta. Hade väl önskat lite mer rutin men situationen är ju som den är. Vi ska även försöka arbeta bort att hamna i de djupa dalar av dåligt spel som vi hamnat i föregående matcher. Det vore oerhört skönt att få en bra start på fortsättningsserien, säger Johan Benker.

 

Nyheter A-laget

 
Tre poäng mot Bäcken
28 jan, 2015

– Vi är det bättre laget i två perioder och leder rättvist. I tredje perioden chansar Bäcken och trycker på ordentligt. De skapar en del men med ett tryggt målvaktsspel och en vilja att offra sig grejade vi matchen. Alltid skönt att börja med en vinst efter ett uppehåll, det ger självförtroende, säger Hasse Hansson.

1-1 Richard Wanner (Luukkonen, Lindblom), 1-2 Anton Stålnacke (Harrysson, Waldeborn), 1-3 Danny Mattson (Nilsson, Almström)
Skott: 34-29

Alleman till Lejonkulan på fredag då Borås möter Hanhals. Välkomna!

Läs mer...
 
Matchdags: Bäcken – Borås
28 jan, 2015

Ikväll möter A-laget Bäcken i Marconihallen med start klockan 19.00.

– Ikväll gäller det att koppla på vinnarskallen igen och vi vill gärna behålla den goda statistik vi haft mot Bäcken med tre vinster, säger Hasse Hansson.
Dennis Lundin, Casper Estola, Christoffer Holst, SImon Kämpe, Anton Ellerstrand och Linton Lundin är sjuka. Juniorer fyller på.

För aktuell laguppställning och onlinerapportering (laguppställning cirka en timma före start) se här.

Läs mer...
 
Jonathan Prim tillbaka i BHC-tröjan
28 jan, 2015

Jonathan Prim har under ett par veckor tränat med BHC och även spelat två matcher med J20. Han kommer under onsdagen att göra comeback i a-laget i mötet med Bäcken borta.
- Jonathan är en kille som trots sin ringa ålder bidrar med division 1-erfarenhet till vår unga backbesättning. Han är ju välbekant för både publiken och för spelarna i laget. Han kommer förutom erfarenhet bidra med bland annat ett bra passningsspel, storlek och bra blick för spelet, säger sportchef Richard Andersson.

Överenskommelsen gäller för resten av säsongen men ambitionen från båda parter är att komma överens om en lösning för nästa säsong efter säsongen.

Läs mer...
 
Två poäng i Alvesta
21 jan, 2015

I en spännande och svängig match lyckade Borås till slut kämpa sig till en 4-5-seger på övertid.
– Efter en jämn förstaperiod där vi hade de hetaste chanserna men inte lyckades pilla in pucken, slarvade vi i försvarsspelet i den andra perioden och Alvesta fick göra mål. Stärkta av Tibromatchen där vi såg att det går att vända lyckades vi under loppet av en minut både kvittera och ta ledningen. Tyvärr kunde vi inte hålla den men i 3 mot 3 på övertid avgjorde matchen, säger Hasse Hansson.

2-1 Christopher Persson Smith (Luukkonen), 3-2 Casper Estola (Waldeborn), 3-3 Simon Kämpe (Persson Smith),  3-4 Nils Holterberg (Nilsson), 4-5 Kristian Luukkonen (Wanner, Mattson) på övertid.
Skott: 41-40

Läs mer...
 
Borås – Alvesta
21 jan, 2015

Bortamatch i Alvesta med start idag onsdag klockan 19.00.
– Det blir en tuff utmaning men vi ska förstås göra vårt bästa. Anton Ellerstrand är sjuk och Maths Johansson kan inte ta ledigt pga av jobb. In med juniorkedjan Elias Nilsson, Turbo och Nisse Holterberg igen, de gjorde det bra mot Boro/Vetlanda, säger Hasse Hansson.

Matchen sänds på Live Arena.

Läs mer...
 

Övriga nyheter

 
Vinster 30/1
21 dec, 2014

Programblad:
1:a pris nr 14
2:a pris nr 28

50/50-lotter:
Serie L
Nr 51 1085 kronorLäs mer...
 
Missa inte Julmatchen!
18 dec, 2014

A-laget har klarat sig till Alltvåan, all heder till detta unga lag under Hasse Hanssons ledning! Med det avbockat i checklistan kan vi ägna all kraft åt årets festligaste händelse – Julmatchen! Laguppställningen finns här på sidan och gissa om Gunnar Persson, Johan Benker och nu även Jens Gustafsson är taggade!

Glöm inte att ladda fickorna med slantar för matchprogram (nostalgi!), 50/50-lotter, bollkastning – på så sätt bidrar du lite extra till föreningen och får själv lite spänning på köpet.

P.S. Har du inte anmält dig till Julmaten så finns det möjlighet att köpa en jultallrik på plats, ett litet antal extra är beställda (150 kronor). Det blir festligt värre med alla gamla och nya spelare och supporters!

Varmt, varmt välkomna!

Läs mer...
 
on. 04 feb. 2015 19:00
Borås Hockey
www
Lund Giants HC
www
---

Alltvåan Södra

# Team M V O F P
1 Tyringe SoSS 9 7 0 2 21
2 Alvesta SK 8 6 1 1 19
3 Bäcken HC 10 5 1 4 16
4 Hanhals IF 9 4 1 4 14
5 Borås Hockey 9 3 2 4 12
6 Boro/Vetlanda 9 3 1 5 11
7 Tibro IK 10 3 0 7 9
8 Lund Giants HC 8 2 0 6 6

Bli medlem

Annons
Annons
Annons
Annons